AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

GANO ile yatay geciste osym puani onemli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

GANO ile yatay geçişte ösym puanı önemli mi?​

Hayır yapılamaz. Bu yüzden Türkçe eğitim veren bir bölüme geçiş yapmanız gerekmektedir. Ancak Merkezi Yerleştirme Puanıyla bu şekilde bir geçiş yapabilirsiniz.

Yatay geçişte kesin kayıt yapılmazsa ne olur?​

Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.
Yatay geçiş puana göre mi sıralamaya göre mi?
Yatay geçiş için yüzde 30 kontenjan ayrılacak Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda, ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralama yapılacak.
2 kere Merkezi yatay geçiş yapılabilir mi?
Merkezi Yerleştirme Puanını kullanarak farklı bir bölüme yatay geçiş yaptınız ve bu bölümden memnun değilseniz 2.defa MYP puanıyla yatay geçiş yapamazsınız. Ancak geçiş yapmadan önceki bölümünüze tekrar dönebilirsiniz.

Yatay geçiş iptal olur mu?​

(Ek cümleler:RG-21/12/2019-30985) İlgili yılda/dönemde yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kayıt yaptıran ancak eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrencilerin yatay geçiş işlemleri iptal edilir.

Güz döneminde yatay geçiş yapılır mı?​

Lisans programlarında sadece güz dönemi için, Önlisans programlarında güz/bahar dönemi için yatay geçiş başvurusu yapabilir. Yatay geçiş başvuruları akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir.
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay geçiş başvuruları 23 – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online olarak yapılacaktır.

Geri