SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Ganajlı Modül Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
1 paket sade pandispanya
1 paket kakaolu pandispanya
İç gereci için;
1 paket sade pasta kreması
1 su bardağı soğuk süt
1 paket (80 gram) çikolata
3-4 adet muz
Kekleri ıslatmak için;
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
2 paket sade kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 paket krema
1 paket (80 gram) sütlü yahut bitter çikolata
Pasta süsü
Ganajlı Modül Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kremşantiyi 1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz. Pasta kremasını 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz.
Muzları küp küp doğrayıp 1 paket çikolatayı küçük küçük kırıntılar haline getiriyoruz. 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
Pandispanyadan sade olanın 1 adedini düz bir tabağa koyup, pasta kremasının üçte biri olacak kadarını sürüp, üzerine muz ve çikolata ekleyip kakaolu pandispanyayı koyuyoruz.
Aynı biçimde yeniden krema sürüp, muz ve çikolata ekleyip sade pandispanyayı koyuyoruz. Tekrar krema sürüp, muz ve çikolata ekleyip, kakaolu pandispanyayı koyuyoruz. Bu ortada her kezinde kekleri şekerli sütle ıslatıyoruz.
En son katı da koyduktan sonra kremşantiyi sürüyoruz. Kremayı bir tavaya alıp ılıtıyoruz. Kaynamadan altını kapatıp çikolatayı modüllere bölerek içine atıyoruz.
Çikolata eriyince dolaba kaldırıp soğuyuncaya kadar bekletiyoruz. Dikkat ederek çikolatanın donmamasını sağlıyoruz. Soğuyan çikolatayı kremşanti sürüp, dolaba kaldırdığımız pastanın üzerine döküyoruz.
Pastanın kenar kısmına kremşanti ile süsleme yapıyoruz. Orta boş kısma ve pastanın kenarlarına pasta süsü ekliyoruz. 1 gün dolapta dinlendirip, servis ediyoruz.
Ganajlı Kesim Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket sade pandispanya
1 paket kakaolu pandispanya
İç gereci için;
1 paket sade pasta kreması
1 su bardağı soğuk süt
1 paket (80 gram) çikolata
3-4 adet muz
Kekleri ıslatmak için;
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
2 paket sade kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 paket krema
1 paket (80 gram) sütlü yahut bitter çikolata
Pasta süsü
Ganajlı Modül Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kremşantiyi 1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz. Pasta kremasını 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz.
Muzları küp küp doğrayıp 1 paket çikolatayı küçük küçük kırıntılar haline getiriyoruz. 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
Pandispanyadan sade olanın 1 adedini düz bir tabağa koyup, pasta kremasının üçte biri olacak kadarını sürüp, üzerine muz ve çikolata ekleyip kakaolu pandispanyayı koyuyoruz.
Aynı biçimde yeniden krema sürüp, muz ve çikolata ekleyip sade pandispanyayı koyuyoruz. Tekrar krema sürüp, muz ve çikolata ekleyip, kakaolu pandispanyayı koyuyoruz. Bu ortada her kezinde kekleri şekerli sütle ıslatıyoruz.
En son katı da koyduktan sonra kremşantiyi sürüyoruz. Kremayı bir tavaya alıp ılıtıyoruz. Kaynamadan altını kapatıp çikolatayı modüllere bölerek içine atıyoruz.
Çikolata eriyince dolaba kaldırıp soğuyuncaya kadar bekletiyoruz. Dikkat ederek çikolatanın donmamasını sağlıyoruz. Soğuyan çikolatayı kremşanti sürüp, dolaba kaldırdığımız pastanın üzerine döküyoruz.
Pastanın kenar kısmına kremşanti ile süsleme yapıyoruz. Orta boş kısma ve pastanın kenarlarına pasta süsü ekliyoruz. 1 gün dolapta dinlendirip, servis ediyoruz.
Ganajlı Kesim Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı