Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ganaj pasta ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.231
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ganaj pasta ne demek?​

Pasta-kek tariflerinde geçen ganaj, çikolatadan yapılmaktadır. Ganaj veya Ganaş (Fransızca: ganache), pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiye arasına veya üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan bir kremadır. Ganajın yapımında kullanılan temel malzemeler kuvertür çikolata ve süt kremasıdır.
200 ml kremaya kaç gram çikolata?
dolapta biraz bekletip kullandım tabi ki… 2 kutu kremaya (200 ml’lik) toplamda 400 gr ` ve bitter oranlı karışık çikolata kullandım tadı enfes oldu…

Buttercream pasta nedir?​

Buttercream yağlı krema demek. Pastacıların çok kullandığı bir krema türü. Pastalara ve cupcakelere çiçek gibi dekorasyonlar yapmak için kullanılıyor. Yurt dışında pasta sıvamak için sıklıkla buttercream tercih ediliyor.
Yaş pastanın üstü neyle kaplanır?
Şeker hamuru dinlenirken önceden pişirmiş olduğunuz pandispanya, katlarına ayrılıp lezzetli krema ile doldurulur ve sonra bu krema pandispanyanın etrafına muntazam bir şekilde sürülür. Bunun için krem şanti veya tereyağı kreması kullanabilirsiniz.
Ganaj Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremayı minik bir sos tenceresinin içerisine alın.
- Birkaç dakika karıştırarak ısısının artmasını bekleyin.
- Ardından içerisine çikolataları ilave edin.
- Çikolata erimeye başladığında ocaktan alın ve karıştırarak kendi ısısında eritmeye devam edin.
Bir paket kremaya ne kadar çikolata?
Ganaj Krema Malzemeler 200 ml (1 paket) krema 200 gr çikolata (isteğe göre daha fazlada kullanılabilir. )

Çikolatalı ganaj nasıl yapılır?​

Buttercream nedir nasıl yapılır?
Geniş bir kaba alıp mikserle tereyağı krema haline gelene kadar çırpın. Pudra şekerini mutlaka eleyerek ekleyin. Mikserle yüksek devirde ara ara tereyağına pudra şekeri ilave ederek 7 dakika çırpın. En son 2 yemek kaşığı ılık sütü ve vanilyayı ekleyin.

Butter krem nasıl yapılır?​

En önemli noktalardan biri, tereyağı tamamen oda sıcaklığında olmalı. Tereyağını derin bir kaba alıp mikserle krem gibi olana kadar çırpılır, ardından yavaş yavaş pudra şekerini ekleyip, kıvam alana kadar çırpılır. Kıvam alınca istenilen uç sıkma torbasına eklenir ve sıkma işlemi başlatılır.
 
Geri
Üst