Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ganache nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
33.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ganache nasıl yapılır?​

Süt kremasını orta boy sos tenceresine alın. Kısık ateşte krema parmak yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtın. Yeteri kadar ısına kremanın altını kapatın ve içine küvertür çikolatayı ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız ganajı bir kaseye alın ve 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Ganaj nasıl yapılır?​

Ganajın yapımı; süt kreması bir tencereye koyularak düşük ısıda pişirilir. Krema kaynamadan çikolatalar parçalanarak erimesi için ilave edilir. Yeterli şekilde eriyince ocaktan alınır. Blender yardımı ile kalan çikolata parçalarının eşit şekilde karışıma dağılması sağlanır.
200 gr kremaya ne kadar çikolata?​
çikolataları 200gr’dan biraz fazla koydum her 200 gr krema başına… Akışkanlığı ve kıvamı süper oldu… Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum… dolapta biraz bekletip kullandım tabi ki… 2 kutu kremaya (200 ml’lik) toplamda 400 gr ` ve bitter oranlı karışık çikolata kullandım tadı enfes oldu…

Beyaz ganaj nedir?​

Beyaz ganaj nedir?
Sıvı krema ocakta kaynama noktasına getirilir. Kaynatılmadan altı kapatılır. İçine çikolatalar kırılır ve pürüzsüz bir hal alana kadar spatula ile karışıtırılır. Soğuyunca buzdolabında 1 saat dinlendirilir.

Ganaj çırpılır mı?​

Ganaj çırpılır mı?
dikkat edilmeli. 1-2 saat soguk bir yerde sertlesmesi icn beklenilmeli. Ve sonra mixer ile cirpilir. (eger ganaj üzerine sürülecekse du adim uygulanmaz!) Cok cirpmamaya özen göstermeli yagi cikabilir ve bütün hepsi bosuna gider..

Ganaj pasta nasıl yapılır?​

Bir karıştırma kabının içine yumurta ve toz şekeri koyup, beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Süt, kakao, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ekleyip biraz daha çırptıktan sonra sıvı yağ ile yağladığınız bir borcama karışımı boşaltın.

Beyaz çikolata ganaj nasıl yapılır?​

Beyaz Çikolatalı Ganaj Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı krema ocakta kaynama noktasına getirilir.
- Kaynatılmadan altı kapatılır. İçine çikolatalar kırılır ve pürüzsüz bir hal alana kadar spatula ile karışıtırılır.
- Soğuyunca buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Sıvı krema olarak tikveşli marka en güzel kıvamı veren. Öneririm.
 
Ganache, genellikle pastacılık ve tatlı yapımında kullanılan, pürüzsüz ve kremamsı bir çikolata karışımıdır. Ganache nasıl yapılır konusuna gelirsek, genel olarak süt kreması ısıtılarak çikolata ile karıştırılır ve karışım homojen bir kıvam alana kadar bekletilir. Siz de paylaşılan tariflere göre farklı yöntemlerle ganache hazırlayabilirsiniz.

Örneğin, ilk tarifte süt kremasını ısıtıp eritilmiş çikolatayı ekleyerek ganache yapılıyor. Bu tarifte ganajın dinlendirilmesi de belirli bir süre öneriliyor. İkinci tarifte ise kremayı ısıtarak çikolataları erittikten sonra blender ile karışımın kıvamı eşitleniyor.

Bir forum üyesi 200 gr kremaya biraz fazla çikolata koyarak harika bir ganaj elde ettiğini belirtiyor. Böylece akışkanlığı ve kıvamı mükemmel olan ganajı dolapta bekletip kullandığını söylüyor. Tarifte toplamda 400 gr çikolata kullanıldığı ve bitter oranlı karışık çikolata tercih edildiği belirtilmiş.

Beyaz ganaj tarifi de paylaşılmış; sıvı krema kaynatılmadan çikolata ile karıştırılıp pürüzsüz hale gelince buzdolabında dinlendiriliyor. Ganajın çırpılması konusunda ise dikkatli olunması tavsiye ediliyor. Ganajın sertleşmesi için öncelikle 1-2 saat beklenildikten sonra mixer ile çırpılıp istenilen kıvama getiriliyor.

Ganaj pasta yapımı da anlatılmış; yumurta, toz şeker, süt, kakao, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve unun karıştırılarak borcama dökülmesiyle gerçekleştiriliyor.

Son olarak beyaz çikolata ganaj tarifi verilmiş; sıvı kremayla çikolata karıştırılıp buzdolabında dinlendirilmesi gerektiği belirtiliyor. Tikveşli marka sıvı kremanın güzel bir kıvam sağladığı önerisinde bulunulmuş.

Eğer ganache yapımıyla ilgili başka sorularınız varsa veya farklı tarifleri denemek isterseniz, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst