AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Galileo uzay icin ne yapmistir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Galileo uzay için ne yapmıştır?​

Gözlemsel astronomiye katkılarının arasında Venüs’ün evrelerinin teleskopik kanıtı, Jüpiter’in en büyük dört uydusunun keşfi (Galileo’nun uyduları adı verilmiştir), güneş lekelerinin gözlemi analizi bulunmaktadır.

Galileo dünyayı nasıl tanımlamıştır?​

Galileo 46 yaşında yayımladığı “Siderus Nuncius” (Yıldızların Habercisi) adlı kitabında teleskopla yaptığı ilk gözlemlerini anlattı. Ay’ın üzerindeki gölgeleri gören bilgin, bu cismin de tıpkı karmaşık arazi yapılarına sahip Dünyamız gibi bir “yer” olduğu gerçeğini kavramıştı.
Galileo Güneş ile ilgili hangi gözlemleri yapmıştır?
Satürn’ün halkasını uyduları zannetti. Güneş’i de gözlemleyen ve Güneş üzerinde bulunan gölgelerin leke olduğunu kanıtlayan Galileo, bunların ne Merkür’ün Güneş’in önünden geçerken oluşan gölgesi ne de Güneş ve Dünya arasında bulunan küçük gökcisimlerine ait olmadığını ortaya koydu.
Uluğ Bey uzay ile ilgili ne yapmıştır?
Uluğ Bey’in astronomi ile ilgili çalışmalar şu şekildedir: Güneş, Ay ve diğer gezegenleri tespit etmiştir. Semerkant’ta gözlem evi ve rasathane kurmuştur. Yıldız cetvelleri geliştirmiştir. Bir yılın 365 gün 6 saat olduğunu 15 saniyelik bir hata payıyla bulmuştur.

Galilei’nin görüşü kabul edilmeli midir?​

Galilei’nin görüşü kabul edilmeli midir? Yorumlayınız. Cevap: Aksi ispatlanana kadar evet kabul edilmelidir. Çünkü deney ve gözleme aynı zamanda şahitlere de dayanmaktadır.

Güneş lekesini kim keşfetmiştir?​

Güneş’i de gözlemleyen ve güneş üzerinde bulunan gölgelerin leke olduğunu kanıtlayan Galileo, bunların ne Merkür’ün güneşin önünden geçerken oluşan gölgesi ne de güneş ve dünya arasında bulunan küçük gökcisimlerine ait olmadığını ortaya koydu. 1611 yılında Roma’ya giderek burada bulunan bilim akademisine üye oldu.
Uluğ Bey hangi alanda çalışmalar Yapmıstır?
Buradan Semerkant’a döndükten sonra av ve eğlence yaşantısını bırakan Uluğ Bey, ilim çalışmalarıyla uğraşmaya başladı. İlmî sohbetler, matematik ve astronomi konularında kendini eğiterek kendini geliştirmeye başladı. Bu dönemde önemli alimler Kadızade Rumî, Gıyaseddin Cemşid ve Ali Kuşçu ile çalışmalar yaptı.
Uluğ Bey’in Türk dünyasına ne gibi katkıları oldu?
Uluğ Bey’in Türk dünyasına olan katkıları, Ay ve yıldızların hareketlerini gösteren tablolar yapmıştır. Ay ve yıldızların hareketi ile ilgili olarak dersler vermiştir. Haritalar ve yer-yön tahminlerinin yapılmasında temeller oluşturmuştur.
 
Geri
Üst