AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Galeta Unlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Galeta Unlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
İç gereç;
Rendelenmiş peynir veya
Haşlanmış patates
Üzerine için;
1 kase galeta unu

Galeta Unlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için derin bir kaba tüm materyaller konulup yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur, üzeri kapalı olarak yarım saat kadar dinlendirilir.
Dinlenen hamur, yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Her bezeyi elimizle açarak ortasına peynir, patates yahut istediğiniz iç harcı konulur.
Hamur, istenilen formda kapatılıp, galeta ununa her tarafı bulanır.
Tüm bezeler birebir biçimde hazırlanıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak yaklaşık 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Galeta Unlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst