- Konu Yazar
- #1
Galeta Unlu Köfte Nasıl Olur? Galeta unlu köfte yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamalısınız. Galeta unu, kıyma, soğan, yumurta ve baharatları karıştırarak köfte harcını hazırlayın. Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve galeta ununa bulayın. Tavada yağı kızdırarak köfteleri kızartın. Galeta unlu köftelerinizi sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler
Galeta Unlu Köfte Nasıl Olur?
Galeta unlu köfte yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler arasında kıyma, soğan, galeta unu, tuz, kara biber, pul biber, kimyon, yumurta, sıvı yağ ve maydanoz bulunur.İlk adım olarak, bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, tuz, kara biber, pul biber, kimyon ve ince doğranmış maydanoz ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Sonra, karışıma yumurta ekleyin ve tekrar karıştırın. Yumurta sayesinde köfte karışımı daha tutarlı bir kıvam alacaktır.
Ardından, köfte harcından parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve şekil verin. Daha sonra geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve köfteleri kızartın. Köftelerin her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.
Son olarak, kızarmış köfteleri servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak yanında patates kızartması veya salata ile servis yapın. Sıcak olarak servis edildiğinde galeta unlu köfte lezzetli bir ana yemek seçeneği olacaktır.
Unutmayın, galeta unlu köfte tarifi kişisel tercihlere göre değişebilir. İsteğe bağlı olarak baharatlar ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Ayrıca, köfteleri fırında pişirmek isterseniz, yağ kullanmadan fırında da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Galeta Unlu Köfte Nasıl Olur?
Galeta Unlu Köfte Nasıl Olur? |
İçerisinde galeta unu bulunan köfte nasıl yapılır? |
Öncelikle köfte harcı hazırlanır. |
Harç için kıyma, soğan, baharatlar ve galeta unu kullanılır. |
Tüm malzemeler iyice karıştırılarak köfte harcı yoğrulur. |
Galeta unlu köftenin hazırlanışı oldukça basittir.
Köfte harcı şekillendirilir ve galeta ununa bulanır.
Yağda kızartılarak pişirilir.
İsteğe bağlı olarak fırında da pişirilebilir.
Servis edilmeden önce dinlendirilmesi tavsiye edilir.