AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Galatasaray li Omar neden gozluk takiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Galatasaray li Omar neden gözlük takiyor?​

Bu süreçte yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. Doktorlar gözümde görme ihtimalinin yüzde 5 ila 10 arasında olduğunu söylemişti” şeklinde konuştu. Galatasaray’ın yıldız oyuncusu, “Sol gözümde biraz ışık gördükten sonra uyumaya korkmuştum. Psikolojik olarak tekrar karanlığa gömülmek istemiyordum.

Gözlük takmak iyi bir şey mi?​

Yanlış: Gözlük veya kontakt lens takmak, gözlük kusurunun ilerlemesini önler. Doğru: Gözlük veya kontakt lens takmanın ya da takmamanın gözlük kusurunun ilerlemesi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Gözlük veya kontakt lens kullanmanın tek amacı daha iyi bir görme kalitesi sağlamaktır.

Galatasaray oyuncusu neden gözlük takıyor?​

Galatasaray oyuncusu neden gözlük takıyor?
Omar’ın tedavisi uzun bir süreçti. Vücut gibi, göz küresinde de deri katmanları bulunuyor ancak Omar Elabdellaoui’nin yeni deri oluşturan tüm dokuları yanmış ve sağ gözü üçüncü derece yanık olmuştu. Hatta gözyaşı kanalları dahi yanmış ve göz kapağının üçte birini kaybetmişti.

Davids neden gözlük takıyor?​

Davids neden gözlük takıyor?
Edgar Davids, tam adı Edgar Steven Davids olan Surinam asıllı Hollandalı futbolcudur. 13 Mart 1973’te Surinam’da doğdu. Glokom hastalığı sebebiyle maçlarda taktığı özel gözlükleri ve rastalı saçlarıyla kariyeri boyunca ilgi çeken bir futbol figürü olmuştur.

Omar ın gözü görüyor mu?​

Ameliyatlar geçirmesinin ardında Omar, çalışmalarına da ara vermemeye çalıştı. Cincinnati’deki sürekli tedavi ve kontrolleri arasında Elabdellaoui, yalnızca sol gözü görebilmesine rağmen formunu korumak için yardım da aldı.

Omar Elabdellaoui kör oldu mu?​

Galatasaraylı Omar Elabdellaoui, futbola dönüş süreci ve gözlükleriyle ilgili konuştu. Yaşadığı kaza sonrası kör olma riskiyle karşılaşan Norveçli, “Artık sonsuza kadar gözlükleyim.

Omar Elabdellaoui gözü iyileşti mı?​

Omar Elabdellaoui gözü iyileşti mı?
Uzun süren tedavi sürecinin ardından hem görme yetisini geri kazanan hem de futbola geri dönen Norveçli sağ bekin iyileşme sürecini The Guardian, “Mucize” başlığıyla okurlarına aktardı.

Omar Elabdellaoui bir gözü kör mü?​

Omar Elabdellaoui bir gözü kör mü?
Galatasaraylı Omar Elabdellaoui, futbola dönüş süreci ve gözlükleriyle ilgili konuştu. Yaşadığı kaza sonrası kör olma riskiyle karşılaşan Norveçli, “Artık sonsuza kadar gözlükleyim. Nasıl söylesem bilemiyorum, gözlük benim için adeta kalıcı bir yara gibi.” dedi.
Gözlük takan futbolcu olabilir mi?​
Dünya üzerinde en bilinen gözü bozuk futbolcu Hollandalıların siyahi efsanesi Edgar Davids. Başarılı futbolcu, gözlerindeki basınç artışı (Glokom) nedeniyle özel bir gözlükle yıllarca futbol sahalarında kendine has bir sıradışılık sergiledi.
Edgar Davids kaç yaşında?​
49 yaşında (13 Mart 1973)Edgar Davids / Yaş

Omar ın gözü yüzde kaç görüyor?​

Omar ın gözü yüzde kaç görüyor?
FUTBOLA DÖNMESİ KONUSUNDA KİMSE YORUM BİLE YAPMIYORDU İki göz kapağı da yanan oyuncu için plastik cerrahlar eşliğinde estetik operasyonu da gerekli oldu. Yoğun tedavi ile birlikte Ocak’tan Temmuz ayına kadar süren 7 aylık süreçte sol gözü yüzde 100 görme yetisine kavuştu.

Omar Elabdellaoui eşi yok mu?​

Omar Elabdellaoui eşi yok mu?
Omar Elabdellaoui’nin eşi yok, çocuklarının ise manevi babası. Bir oğlunu down sendromlu olduğu için tedavisi ve tüm sorumlulukları üstlenerek evlatlık aldı.

Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui'nin neden gözlük taktığına dair detaylı bilgi vermek istiyorum. Elabdellaoui'nin yaşadığı bir kaza sonucunda sağ gözünde üçüncü derecede yanık oluşmuş, hatta gözyaşı kanalları dahi yanmış ve göz kapağının üçte birini kaybetmişti. Uzun süren tedavi süreci sonrasında sol gözünde görme yetisini geri kazanan Elabdellaoui, artık gözlük takarak sağlıklı görüşe sahip olmaya çalışıyor. Sol gözünde yüzde 100 görme yetisine kavuşan Elabdellaoui, bu süreçte büyük bir azim ve sabır göstererek futbol kariyerine geri dönmüş ve başarılı performanslarıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.

Aynı konuyla ilgili olarak, gözlük takmanın göz kusurunun ilerlemesini önlediği yönündeki yanlış bir inanışı düzeltmek isterim. Gözlük veya kontakt lens kullanmanın asıl amacı, daha iyi bir görme kalitesi sağlamaktır. Gözlük takmanın göz kusurunun ilerlemesi üzerinde doğrudan bir etkisi bulunmamaktadır.

Galatasaray taraftarları olarak Omar Elabdellaoui'nin yaşadığı mücadele ve başarı hikayesine destek olmaya devam ederek kendisine destek olabiliriz. Elabdellaoui'nin gösterdiği azim ve kararlılık, sadece spor camiasında değil, genel anlamda ilham verici bir örnek teşkil etmektedir.

Geri