AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gala cicegi kac derece soguga dayanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.529
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gala çiçeği kaç derece soğuğa dayanır?​

*Gala bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmaması gerektiğidir.

Gala çiçeği nasil canlandırılır?​

Gala çiçeği, yazın haftada iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.

Akşam sefası tohumları ne zaman ekilir?​

Akşam sefası tohumları ne zaman ekilir?
Bakımı oldukça kolaydır ve susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Çok yıllık olan bitki tohumlarını dökerek çoğalır. Yazın açan çiçekleri kış aylarına kadar çiçekli kalır. -Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs,haziran ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir.

Gala çiçeği nasıl ortamı sever?​

GALA ÇİÇEĞİ BAKIMININ PÜF NOKTALARI
- Çok yıllık bir bitkidir.
- Direk gün ışığına maruz kalmayı sevmez.
- Aydınlık ortamları çok sever.
- Çok sıcak ya da çok soğuk ortamları sevmez.
- Hava akımından çok çabuk etkilenir.
- Bulunduğu yerde başka bir cisme temas etmekten hoşlanmaz.
- Vitaminli topraklarda yaşamak ister.

Gala çiçeği evde yetişir mi?​

Evde saksıda salon çiçeği olarak yetiştiği gibi bahçede de yetiştirilebilmektedir. Çiçekçilikte buket çiçeklerde de kullanıldığında yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Bakımı çok zor olmayan Gala çiçeği dikkatli bakıldığında yıllarca çiçek açan ve çoğalabilen bir bitkidir.

Gala çiçeği güneş sever mi?​

Gala çiçeği güneş sever mi?
Gala çiçeği çok yoğun güneş almayan fakat mutlaka gün ışığı alan bir yere yerleştirilmelidir. Rüzgar gala çiçeğine hiç iyi gelmez. Cereyan alan rüzgarlı bir yere koyarsanız kısa sürede ölebilir. Çünkü narin bir çiçek olduğundan yaprakları, çiçekleri hatta kökü bile rüzgardan etkilenir.

Gala çiçeği zehirli mi?​

6) Gala(Calla Lily) Çiçeği Bu çekici ve elegan çiçek aslında zehirli bir bitki olan Zantedeschia türüdür. Zehrini örten bir güzelliği vardır; fakat yine de hem yaprakları hem de çiçek kısmı yendiği takdirde hayvanları ve çocukları öldürebilecek kapasitede ciddi zehir taşır.

Kılıç çiçeği kaç derecede yaşar?​

Çok havasız bir ortamda zarar gören bu çiçek, gün ışığından direkt olarak yararlanmak ister. Hızlı büyümek için aydınlığa mutlaka ihtiyaç duymaktadır. Ancak güneş görmeyen, gölgelik yerlerde de gelişimini sürdürebilir. İdeal koşullar ise ev ortamında 18 ve 20 derecede gelişime bırakılmasıdır.

Akşam sefası sonbaharda ekilir mi?​

Akşam sefası sonbaharda ekilir mi?
Akşam sefası bakımı konusundaki ilk kriter toprağa ekildiği dönem oluyor. İlkbahar aylarında ekimi yapılan çiçek birkaç hafta içinde çiçeklenmeye başlar ve yaz aylarından sonbahara kadar çiçek açar.
 
Gala çiçeği, kış aylarında 12°C'nin altında olmamak kaydıyla oda sıcaklığında yetiştirilmelidir. Bu nedenle soğuğa karşı oldukça hassastır ve dondurucu sıcaklıklara maruz kalmamalıdır.

Gala çiçeğinin canlandırılması için yaz aylarında haftada iki kez, kış aylarında ise haftada bir kez saksı üstten sulanmalıdır. Sulama sıklığına dikkat edilerek bitkinin nem ihtiyaçları karşılanmalıdır. Yazın sulama günleri tercihen Pazartesi ve Perşembe, kışın ise Pazartesi günleri sulama yapılabilir.

Gala çiçeği, aydınlık ortamı sever ve çok yıllık bir bitkidir. Direk güneş ışığından kaçınmalı, ancak gün ışığı alan bir yere yerleştirilmelidir. Ayrıca çok sıcak veya çok soğuk ortamlardan hoşlanmaz, hava akımından kolayca etkilenir ve diğer cisimlere temas etmekten hoşlanmaz.

Gala çiçeği zehirli bir bitkidir. Zantedeschia türü olan Gala çiçeğinin zehrini örten bir güzelliği vardır fakat yaprakları ve çiçek kısmı yenirse ciddi zehir etkileri yapabilir. Bu nedenle çocuklar ve evcil hayvanlar için potansiyel bir tehlike olabilir. Bu yüzden dikkatli olunmalıdır.

Son olarak, Akşam Sefası bitkisinin ekim zamanı genellikle ilkbahar aylarında tercih edilir. İlkbaharda ekilen bitki, birkaç haçta içinde çiçeklenmeye başlar ve yaz aylarından sonbahara kadar çiçek açmaya devam edebilir. Bu nedenle Akşam Sefası sonbaharda da ekilebilir ancak genellikle ilkbahar daha uygun bir dönem olarak kabul edilir.
 
Geri
Üst