- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Gadir-i Hum bayramını kim kutlar?
Gadir-i Hum Bayramı Hicrî takvime göre Zilhicce Ayı’nın On Sekizinci günü kutlanır. Gadir-i Hum Bayramı’nı kimler kutlar? Gadir-i Hum Bayramı’nı Şii inancına sahip müslümanlar kutlar.Gadir Hum da ne oldu?
Gâdir-î Hum (Arapça غدیر الخم “Hum Gölcüğü”) Şiî i’tikadına göre Muhammed Mustafa’nın Ali bin Ebu Tâlib Merkedî’yi kendisine halef olarak seçtiğini ilân ettiği, günümüz Suudi Arabistan’ının Mekke Vilâyeti ile Medine Vilâyeti’ni birbirinden ayıran “Rabiğ Vadisi” üzerinde “Rabiğ” şehri yakınlarında yer alan bir …
Gadir Hum kimdir?
Gadir-i Hum, Şii i’tikadına göre Muhammed Mustafa’nın Ali bin Eba Talib Merkedi’yi kendisine halef olarak seçtiğini ilan ettiği, günümüz Suudi Arabistan’ının Mekke ile Medine’yi birbirinden ayıran “Rabiğ Vadisi” üzerinde “Rabiğ” şehri yakınlarında yer alan bir mıntıkanın adıdır.Bugün Alevilerin ne bayramı?
Gadir Hum Bayramı, şii müslümanlar tarafından Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramına ilaveten Hicri takvime göre Zilhicce Ayı’nın on sekizinci günü üçüncü bir bayram olarak kutlanır. Hz.Muhammed’in Hz. Ali’ye kendisinin halefi olarak tayin olduğu gün olarak ilan eden Aleviler, bugünü bazı ibadetler ile geçirirler.
Ben kimin mevlası isem Ali de onun mevlasıdır ne demek?
“ben kimin mevlası isem ali de onun mevlasıdır” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. hz muhammed’in gadir hum hutbesinde söylediği hadis. Yani hz ali ebu bekir’in de ömer’in de osman’ın da mevlasıdır. Mevla önder lider anlamına gelmektedir.Ben kimin mevlası isem?
Alevi Bayramı ne zaman 2021?
Gadir Hum Bayramı bu yıl 28-29 Temmuz tarihlerinde kutlanacak.Alevilerin Bayramı ne zaman 2022?
Ramazan ayı 2022 yılında Nisan ayına denk geliyor. 2022 yılında 2 Nisan günü başlayan oruç 1 Mayıs günü son bulacak. 2 Mayıs ise Ramazan Bayramı’nın 1. günü.