Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

G Sync mi yoksa FreeSync mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.453
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

G Sync mi yoksa FreeSync mi?​

Ayarlanabilir tazeleme hızları Bu teknolojilerin her ikisi de sabit tazeleme hızlı monitörlerden ziyade ayarlanabilir tazeleme hızlı monitör teknolojileriyle ilgili. Bununla ilgili NVIDIA’nın bulduğu çözüm G-Sync iken AMD’nin çözümü ise FreeSync. Standart bir bilgisayar monitörünün yenileme hızı sabittir.

Adaptive Sync nasıl açılır?​

Ana sayfadaki [Ayarlar]① başlığı altında, Görüntü Seçenekleri [Görüntü]② öğesinin altındadır. Görüntü Seçeneklerinde [AMD FreeSync]③ girdisi mevcutsa, cihaz Adaptive Sync desteklemektedir ve özelliği etkinleştirebilirsiniz.

Adaptive Sync ne demek?​

Adaptive Sync ne demek?
Adaptive Sync (Uyarlanabilir Senkronizasyon) teknolojisi, monitörünüzün yenileme hızıyla ekran kartınızın kare hızını (FPS) eşleştirerek akıcı oyun görüntüleri sunar. Ayrıca bu teknoloji hem NVIDIA ekran kartlarını hem de AMD tabanlı ekran kartlarını desteklemektedir.

Gsync ve FreeSync nedir?​

Gsync ve FreeSync nedir?
2015 yılında piyasaya sürülen FreeSync, AMD tarafından geliştirilen ve G-Sync’e benzer şekilde sıvı kristal ekranlar (LCD) için uyarlanabilir bir senkronizasyon teknolojisi olan bir standarttır. Monitörün içerik kare hızıyla senkronize olmaması nedeniyle tetiklenen ekran yırtılmasını ve tutukluğu azaltmayı amaçlar.

G-Sync ne kadar önemli?​

monitörün içerisine yerleştirilen g-sync adlı bir chip ile monitörün yenileme hızının dinamik olarak değişebilmesine imkan tanır ve ekran kartının sürekli olarak değişen fps’ine ayak uyduracak şekilde monitörün yenileme hızını sürekli olarak değiştirerek yırtılmasız, gecikmesiz bir akıcılık deneyimi sunar.(orjinal g- …

VSync açmak mantıklı mı?​

Sonuç: VSync açılmalı mı? VSync’i açıp açmamak tamamen oynadığınız oyuna bağlı. Temposu çok yüksek olmayan bir oyun oynuyorsanız ve aldığınız FPS monitörünüzün tazeleme hızından yüksekse VSync oyun deneyiminizi olumlu yönde etkileyeceği için açmalısınız.

Adaptive Sync FreeSync Premium nedir?​

Adaptive Sync FreeSync Premium nedir?
FreeSync Premium aşaması, özellik en az 120Hz yenileme hızı gerektirdiği için yüksek performanslı monitörlerde kullanılır. Ayrıca Full-HD ile FreeSync Premium standart FreeSync’ten daha yüksek bir çözünürlükte çalışır. Ek olarak, Premium özelliği düşük kare hızı telafisi (LFC) ile birlikte gelir.

Monitörde g Sync ne işe yarar?​

Monitörde g Sync ne işe yarar?
G Sync sayesinde ekranınıza gelen görüntü yırtılmadan gelmektedir. Yani oyun oynarken ekranınızda oyun içinde oluşacak görüntü bozukluklarını yok etmektedir. G Sync başta G sync destekleyen monitörlerde kullanılsa da daha sonrasın yazılım desteği getirilerek genel kullanıma uygun hale getirilmiştir.

FreeSync ne işe yarıyor?​

FreeSync Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır? FreeSync kullanımı aktif olduğunda monitörün hızı değişken hale getirilir. Ekran kartı ile monitör arasında köprü görevi gören FreeSync, ekran kartının monitörün maksimum tazeleme hızına göre kare gönderimini sağlar.

FPS oyunlarında Gsync açılır mı?​

Valorant, CS gibi oyunlarda G-Sync açmana gerek yok. Zaten FPS fazla oluyor o oyunlarda.

Gsync işe yarıyor mu?​

Gsync işe yarıyor mu?
 
G-Sync ve FreeSync gibi adaptif senkronizasyon teknolojileri, oyun oynarken daha akıcı bir deneyim sunmak amacıyla monitörün yenileme hızını ekran kartının FPS değerine uygun şekilde ayarlamak için tasarlanmıştır. G-Sync NVIDIA tarafından geliştirilirken, FreeSync ise AMD tarafından geliştirilmiştir. G-Sync'in özelliği, monitörün içerisine yerleştirilen bir çip aracılığıyla monitörün yenileme hızını dinamik olarak değiştirebilmesidir, bu da ekran kartının FPS değerine uyum sağlayarak yırtılma ve gecikmeyi azaltır. FreeSync ise benzer bir işlevi yerine getirirken, NVIDIA ekran kartları yerine AMD ekran kartları ile uyumludur.

Adaptive Sync, monitörün yenileme hızı ile ekran kartının kare hızını senkronize ederek daha akıcı oyun görüntüleri sağlayan bir teknolojidir. G-Sync ve FreeSync, bu adaptif senkronizasyonu sağlama amacıyla geliştirilmiş standartlardır ve oyun deneyimini iyileştirmekte kullanılırlar.

G-Sync ve FreeSync'in etkinleştirilmesi, oyunlarda daha akıcı bir deneyim elde etmenize yardımcı olabilir. Ancak VSync'in açılıp açılmaması, oynadığınız oyunun türüne ve FPS değerlerine bağlıdır. Eğer oynadığınız oyunun FPS değeri monitörünüzün tazeleme hızından fazlaysa VSync'i açarak ekran yırtılmalarını engelleyebilirsiniz.

Sonuç olarak, G-Sync ve FreeSync gibi adaptif senkronizasyon teknolojileri, oyun deneyiminizi daha akıcı hale getirebilir ve ekran yırtılması gibi sorunları önleyebilir. Hangi teknolojiyi tercih edeceğiniz ve oyunlarda VSync'i açıp açmayacağınız ise oynadığınız oyunlara, tercihlerinize ve monitörünüzün özelliklerine göre değişebilir.
 
Geri
Üst