AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

FYO polis akademisi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

FYO polis akademisi nedir?​

FYO Fakülte Yüksek Okullar şubesinin kısaltmasıdır. Polis Akademisine bağlı bir birimdir. FYO’da açıklanan üniversitelerin öğrencileri hem kendi üniversitelerinde emniyet teşkilatı adına okuyor hem de Polis Akademisini okumuş sayılıyor.

FYO kapandı mi?​

Öğrenci kaynağını üniversitelerin ihtiyaç duyulan bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu Fakülte ve Yüksekokulları (FYO)’da 2015 yılındaki iç güvenlik reformu kapsamında kapatılmıştır.
FYO eğitimi kaç yıl?
FYO’ya, 1. , 2. , 3., sınıftan giriş yapılabiliyor. Yani 3. Sınıfta FYO’ya giren bir işletme öğrencisi, 2 yıllık eğitimin ardından hem işletme mezunu hem de Polis Akademisi mezunu olarak Komiser rütbesiyle mezun oluyor ve meleğe başlıyor.
Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur?
Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur? Komiser yardımcısı olabilmek için çeşitli yollar mevcuttur. Bunlardan bir tanesi polis akademisinde yatılı okumaktır. Ancak eğitim görebilmek için 4 senelik üniversite mezunu olmak ve KPSS puanının en az 70 olması gerekmektedir.

4 yıllık polis akademisi hangi illerde var?​

İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

Polis okulları kapatıldı mı?​

Akademi’nin lisans eğitimi veren Güvenlik Bilimleri Fakültesi 6638 sayılı İç Güvenlik Paketi kapsamında kapatılarak Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dönüştürülmüştür. Kapatılan fakültede eğitim gören öğrenciler çeşitli üniversitelerin idari ve iktisadi bilimler fakültesine yerleştirilmiştir.
PAEM süresi ne kadar?
PAEM eğitimi ne kadar sürüyor? – Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.
Direk komiser nasıl olunur?
Komiser olmak için gerekli şartlar;
- Mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması
- Lisans mezunu olunması
- Önlisans eğitimi ile birlikte PAEM eğitime katılarak ardından buradan lisans eğitiminin tamamlanması
- KPSS sınavına girerek bu sınavda belirlenen yıllar içerisinde P3 puanı dalında 70 ve üzeri alınması

Komiser yardımcılığı sınavına kimler girebilir?​

👉En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. 👉Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak.

Geri