- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
FX işlem nedir?
Foreign exchange ticareti bir ülkenin parasını başka bir ülkenin parasıyla ticaret yapması veya bir cinsten dövizin verilerek karşılığında kotasyonu ilan edilmiş fiyattan diğer bir cins dövizin alınması işlemi olarak da tanımlanabilir.Binance FX nedir?
Forex, işlem hacmi ve likidite bazında dünyanın en büyük piyasasıdır. Aracı kurumlar, şirketler, devletler ve diğer ekonomik birimler uluslararası ticareti mümkün kılmak için para birimlerini ve forex türevlerini alıp satar. Alım satım yapanlar da bu piyasayı spekülatif amaçlı kullanır.Spike ne demek forex?
Spike: Fiyatta kısa sürede meydana gelen dikkate değer değişimdir. Genellikle veri açıklamalarından sonra görülür. SPK : Sermaye Piyasası Kurulu. Türkiye’de Forex piyasasını denetlemeye yetkili olan kurum.
Garanti FX Trader nedir?
Garanti BBVA FX Trader Web Platformu İnternet erişiminin olan her ortamda, herhangi bir program kurmadan kurulum yapmadan Forex piyasalarında işlem yapabilmenizi sağlayan elektronik bir web platformdur.
Binance çapraz ve izole nedir?
Binance Marjin Alım Satımı artık çapraz marjin ve izole marjini desteklemektedir. Aşağıdaki görüntüdeki gibi, yeni alım satım sayfasında çapraz ya da izole seçeneğini belirleyebilirsiniz: İzole marjin modundaki marjin, her alım satım çiftinde bağımsızdır: Her alım satım çiftinin bağımsız bir izole marjin hesabı vardır.Çapraz marjin ne demek?
capraz marjin işlemi tek bir coin icin ayni anda hem long hem de short açma imkanı verir. örneğin 57.000$ den btc icin hem long hem de short açtınız. btc 53.000 $ bölgesine düştüğünde short isleminde 4 bin $ lik kar alırsınız. ama long işleminde de 4 bin dolar zarar yazar.Grafikte Spike ne demek?
Spike. Mumun gövdesi ile fiyatın gördüğü en yüksek seviye ile en düşük seviye arasındaki farktır.
Forexte Buy ne demek?
Buy ve Sell Nedir? Bir “satın alma – buy” pozisyonu açtığınızda, esas olarak piyasadan bir varlık satın alırsınız. Pozisyonunuzu kapattığınızda, onu tekrar piyasaya “satarsınız – sell”. Boğa olarak da bilinen alıcılar, bir varlığın değerinin artacağına inanırlar.
binanceda borç alınarak açılan işlem türüdür. %92’nin hayatini karartir, %8’i ihya eder. kaldiracli işlem yapılan borsalarda açtığınız kontrat işleminin long(yani yukarı yönlü yükselişi sayesinde) kar getirisi ve short ( yani düşüş yönlü hareket sonucu kar getirisi) işlemlerinin tek bir kontrat üzerinden mümkün kılar.
Her kullanıcı yalnızca bir çapraz marjin hesabı açabilir ve tüm alım satım çiftleri bu hesapta kullanılabilir; Çapraz marjin hesabındaki varlıklar tüm pozisyonlar tarafından paylaşılır; Marjin seviyesi, çapraz marjin hesabındaki toplam varlık değeri ve borca göre hesaplanır.