Futbolda yapilan kural hatalari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
214.287
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Futbolda yapılan kural hataları nelerdir?​

hepinizin bildiği gibi çift sarı karttan, ya da kırmızı karttan atılmamak. oyunun tekrar başlaması usülünde hatalar. gol olduysa ya da ilk ve ikinci devre başlangıcı santra, kornerse korner, aut ise aut, taç ise taç, hakem atışı ise hakem atışı. bunlarda hata yapılırsa kural hatası olur.

Futbol oyun kuralları nelerdir kısaca maddeler halinde?​

Maddeler Halinde Futbol Kuralları ve Saha Ölçüleri – Futbolda saha ölçüsü dikdörtgen biçimdedir. Futbol sahası en olarak 45 uzunluk olarak ise 90 metredir. Boy uzunluğu mutlaka 90 ila 120 metre arasında olmalıdır. – Bir oyuncu rakip oyuncudan gol atma anında önde bulunuyorsa ofsayt olur ve oyun durdurulur.

Futbolda kural ihlali nedir?​

Futbolda kural ihlali nedir?
Özetle hakemin Oyun Kuralları’nda belirtilen bir yaptırıma, yaptırımı bilmeyerek ya da unutarak uymamasıdır. Ve bu durum özellikle bir ihlal nedeniyle maç durdurulduktan sonra, yeniden başlaması sırasında oluşur. Örneğin ikinci sarı kart alan bir futbolcunun Oyun Kuralları gereği oyundan ihracı gerekir.

Futbolda geri pas kuralı nedir?​

1992 avrupa futbol şampiyonası sonucunda getirilen, kalecinin kendi takım arkadaşının bilinçli olarak ayağıyla verdiği pası ve taçtan gelen topları eliyle tutamaması kuralıdır. buna karşın kaleci, kendi takım arkadaşının ayak bileğinin üstünden itibaren, eli ve kolu dışında vücudunun her yeriyle bilerek verdiği pası …

Futsalda Uçan kaleci ne demek?​

Dolayısıyla Uçan kaleci olarak tanımlanan oyuncunun normal kaleciden bir farkı yoktur ve oyunda kaldığı süre boyunca kaleci ile aynı şartlara tabidir, mutlaka hakemler ve diğer oyunculardan farklı renkte giyinmelidir.

Futsalda kaleci oyuna girebilir mi?​

Futsalda kaleci oyuna girebilir mi?
Futsal Kuralları Oyun, kaleci dahil olmak üzere en çok 5 kişiden oluşan iki takım arasında gerçekleşir. Kaleci, diğer oyuncular ile yer değiştirebilir. Oyun içinde sadece 2 oyuncu kalmışsa, müsabaka tatil edilir. Oyuncular mutlaka forma, şort, tozluk ve salon ayakkabısı gibi ekipmanları kullanmalıdır.
Kural hatasında maç tekrar edilir mi?​
Maçın tekrarını talep etmesi lazım TFF’den. Her kural hatası tekrar gerektirmez. Kural hatası maçın gidişatını etkilemeli, gol olur, olmaz gibi.
Futbolda hangi durumlarda penaltı kararı verilir?​
Bir oyuncunun kendi ceza sahasında direkt serbest vuruşla cezalandırılabilecek bir faul yapması durumunda hakem tarafından verilir. Şut, kale çizgisine 11 m (12 yard) uzaklıkta olan ve taç çizgileri arasında ortalanmış olan penaltı noktasından yapılır.

Geri pası nedir?​

Geri pası nedir?
basketbol’da hucum eden takimin orta sahayi gectikten sonra kendi sahasina pas verememesi seklinde zuhur eden bir kuraldir. geri pas’a hakem faul verir. bu geri pas kuralinin acilen tartisma kulturune adapte edilmesi gerekmektedr.
 
Futbolda yapılan kural hataları üzerine paylaşımlarınızı ve futboldaki kurallar konusundaki sorularınızı inceledim. Futbolun doğru ve adil bir şekilde oynanabilmesi için hakemlerin oyun kurallarına tam bir şekilde uyum göstermesi gerekmektedir. Birçok kural hatası yapılabileceği gibi bazıları daha sık karşılaşılan ve oyunun akışını etkileyen hatalardır. Mesela çift sarı karttan veya kırmızı karttan atılmamak, oyunun başlama usulünde yapılan hatalar, gol, santra, korner, aut, taç, hakem atışı gibi durumlarda yanlış karar verilmesi gibi durumlar kural hatalarına örnek olarak gösterilebilir.

Futbol oyun kurallarına gelince, kısaca maddeler halinde özetlemek gerekirse:
1. Futbol sahası dikdörtgen biçimindedir. En az 45, en fazla 90-120 metre uzunluğundadır.
2. Oyuncunun ofsayt durumunu oluşturması durumunda oyun durur ve rakip takıma endirekt serbest vuruş verilir.
3. Hakemin oyun kurallarına uymaması veya ihlal etmesi durumunda kural ihlali meydana gelir. Örneğin, Oyun Kuralları gereği oyundan çıkarılması gereken bir futbolcunun çıkarılmaması gibi durumlar bu kapsamda değerlendirilebilir.

Futboldaki geri pas kuralı, 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasında getirilmiş olup, kalecinin kendi takım arkadaşına bilinçli bir şekilde ayağıyla gönderdiği pası elleriyle tutmaması kuralını ifade eder. Kaleci, kendi takım arkadaşının bilinçli olarak ayağının üstünden itibaren vücudunun herhangi bir kısmıyla pas atabilir ancak ellerini kullanamaz.

Futsalda ise kaleci oyuna dahil olmak üzere en fazla 5 kişilik iki takım arasında oynanan bir futbol türüdür. Oyun içinde kaleci diğer oyuncularla yer değiştirebilir ve mutlaka özel ekipmanlarla (forma, şort, tozluk, salon ayakkabısı vb.) oynamaları gerekmektedir.

Kural hatalarında bir maçın tekrar edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan talepte bulunulması gerekmektedir. Her kural hatası, maçın o gidişatını etkilemek ve belirli bir haksız avantaj sağlamak gibi durumlarda tekrar gerektirebilir.

Son olarak, geri pas kuralı basketbol, futbol ve futsal gibi sporlarda farklı anlamlara gelebilmektedir. Futbol ve futsal kontekstinde ise geri pas, oyuncunun kendi ceza sahasından takım arkadaşına geri doğru verdiği pası ifade eder. Bu durumda hakem faul kararı vererek rakip takıma endirekt serbest vuruş hakkı tanır. Bu kuralın daha iyi anlaşılabilmesi için tartışma kültürüne daha da adapte edilmesi gerektiği belirtilmektedir.
 
Geri
Üst