AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Füme Patlıcan, Zeytin Ve Gigande Fasulye İle Kuzu Rafı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Füme Patlıcan, Zeytin Ve Gigande Fasulye İle Kuzu Rafı Tanımı İçin Malzemeler

4 kişilik için;
1 su bardağı kuru gigande fasulyesi
Defne yaprağı
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, ayrıyeten kuzu eti pişirmek için daha fazlası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak, kıyılmış
1 küçük arpacık, kıyılmış
1 tatlı kaşığı füme kırmızı biber
½ su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı şeri sirke
2 orta uzunluk patlıcan
½ fincan yunan yoğurdu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
1 su bardağı kalamata zeytini, çekirdeksiz
Kaba tuz ve taze çekilmiş karabiber
Garnitür için 2 (8-kaburga) kuzu (Her biri 1½ pound) frenched mizuna

Füme Patlıcan, Zeytin Ve Gigande Fasulye İle Kuzu Rafı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulyeleri bir gece evvelce soğuk suda bekletin. Defne yaprağını bol tatlı suda süzün ve yumuşayana kadar 1 ila 1-1 / 2 saat pişirin. Fasulyeleri sıvı içinde soğumaya bırakın. Soğuyunca fasulyeleri süzün.
Büyük bir sote tavasında 2 yemek kaşığı yağı ısıtın ve sarımsak ve arpacık ekleyin. Yarı saydam olana kadar pişirin, 4-5 dakika.
Salça ve pul biberi ekleyip 1-2 dakika pişirin. Tavuk suyu ve sirkeyi ekleyip kaynamaya bırakın. Fasulyeleri ekleyin ve kaplamak için yeterlice karıştırın. Kenara koyun.
Patlıcanı direkt ocaktaki gazlı ocakların üzerine orta ateşte yerleştirin. Her tarafı kararana ve yaklaşık 20 dakika çökene kadar orta sıra çevirin. Alternatif olarak patlıcanı gazlı ızgarada yahut piliç altında pişirin.
Patlıcanları bir kaseye alıp soğuyana kadar bekletin. Patlıcanın kabuğunu soyup yoğurt, limon suyu, sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tadına nazaran tuz ve karabiberle birlikte mutfak robotuna aktarın. Kenara koyun.
Zeytin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile tıknaz bir püre oluşturmak için küçük mutfak robotu kullanın. İnceltmek için gerektiği kadar yağ kullanın. Kuzuyu çokça tuz ve karabiberle tatlandırın.
Ağır bir sote tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın, yağla kaplayın ve her tarafı yeterlice kızarana kadar 8-10 dakika kızartın. 20 ila 30 dakika yahut 120°’lik bir iç sıcaklığa ulaşılana kadar kızartmak için 400°’lik bir fırına aktarın.
Eti 10 dakika dinlendirin. Kişisel pirzolalar halinde dilimleyin.
4 tabağın her birine biraz füme patlıcan ve zeytin ezmesi koyun ve üstüne 2 pirzola ve bir kaşık fasulye koyun. Mizuna ile süsleyin.
Füme Patlıcan, Zeytin Ve Gigande Fasulye İle Kuzu Rafı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst