AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

FSC sertifikasi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

FSC sertifikası ne işe yarar?​

FSC Belgesi nedir; orman ürünleri ile ilgili üretim/satış yapan firmaların ürünlerinin, Orman Yönetim Konseyi’nin belirlediği standartlara uygun olarak üretildiğini gösteren bir belgedir.

FSC belgesi ni kimler alabilir?​

Böyle olunca mobilya üreticileri, kereste firmaları, matbaalar, kağıt üreticileri ve kağıdı kullanarak üretim yapan bütün firmalar, kısaca orman kaynaklı hammadde kullanan bütün firmalar bu sistemi kurabilir ve belgesini alabilir.
FSC paper ne demek?​
Kağıt üretimi için FSC sertifikası, kağıtların bağımsız şekilde sürdürülebilir ve çevre dostu olarak değerlendirildiğini ve belirlendiğini gösteren iyi bir göstergedir. Orman Yönetim Konseyi (FSC), dünya ormanlarının sorumlu yönetimini teşvik eden bağımsız, hükümet dışı, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

FSC eğitimi nedir?​

FSC eğitimi nedir?
FSC Eğitimi, FSC belgesi almak isteyen firmaların yöneticilerine ve çalışanlarına, denetim sürecinde denetçi olarak görev alacaklara ve belge standartları hakkında bilgi edinmek isteyen kişilere verilen bir eğitim programıdır.

FSC tanımı nedir?​

FSC tanımı nedir?
FSC FOREST Stewardship Council (Orman Yönetim Konseyi) baş harflerinden oluşur ve uluslararası bir kuruluştur. Dünyada koruma zinciri programı (COC) yönetilmesi,standartlarının oluşturulması,kuruluş temsilcilerini,bazı orman kuruluşlarını biraraya getiren kar amacı olmayan bir oluşumdur.

FSC Belgesi nasıl alınır?​

FSC Belgesi alabilmek için, kuruluşun, bu konuda akredite olmuş belgelendirme kuruluşlarından birine başvurması gerekmektedir. Başvuru formu eksiksiz doldulup teslim edildikten sonra belgelendirme kuruluşu fiyat teklifi ve bir sözleşme taslağı hazırlar.

FSC belgesi ne kadar?​

FSC Standardı Belgelendirme En Son Şubat 2012 Standart Revizyonu Ana Maddeleri; Belge 3 yıl olup her yıl denetime tabidir.
FSC logo nedir?​
Fsc Belgesi, orman ürünleri ile ilgili üretim/satış yapan firmaların ürünlerinin, Orman Yönetim Konseyi’nin belirlediği standartlara uygun olarak üretildiğini gösteren bir belgedir. Orman Yönetim Konseyi 1993 yılında kurulmuş dünya çapında bir organizasyonudur.

FSC Belgesi açılımı nedir?​

FSC Belgesi açılımı nedir?
FSC® FOREST Stewardship Council (Orman Yönetim Konseyi) baş harflerinden oluşur ve uluslararası bir kuruluştur.Dünyada koruma zinciri programı (COC) yönetilmesi,standartlarının oluşturulması,kuruluş temsilcilerini,bazı orman kuruluşlarını biraraya getiren kar amacı olmayan bir oluşumdur.

FSC etiket nedir?​

FSC etiket nedir?
Orman yönetimi konseyi (FSC) tarafından standartlara uygun üretim yapan firmalara verilen koruma zinciri sertifikası anlamına gelen FSC Etiketi, firmaların ürettikleri orman ürünleri doğru yöntemlerle ürettiklerini garanti altına alır.

FSC nasıl alınır?​

FSC denetimi nedir?​

Gönderici her çerçeveye n bitlik FCS (Frame Check Squence) dizi ekler. CRC veri iletiminde kullanılan en yaygın hata denetimi yöntemidir. Az bir ek bilgi ile daha fazla hata tespiti sağlanır. Veri iletirken ya da saklarken ilettiğimiz/sakladığımız veri ile alınan verinin aynı olduğundan emin olmamız gerekir.
FSC Pefc nedir?​
Control Union, Orman Yönetim Konseyi (FSC), PEFC Konseyi (Orman Sertifikasyon Planı Onay Programı), Keurhout ve AB Kereste Yönetmeliği (AB TR) için gözetimler, denetimler, doğrulamalar yapan ve sertifikalar sağlayan bağımsız bir sertifikasyon kuruluşudur. 60’ın üzerinde ülkede küresel bir ofis ağına sahibiz.

FSC sertifikası, orman ürünleri ile ilgili üretim/satış yapan firmaların ürünlerinin, Orman Yönetim Konseyi'nin belirlediği standartlara uygun olarak üretildiğini gösteren önemli bir belgedir. Bu belge, ürünlerin çevre dostu ve sürdürülebilir olduğunu kanıtlar. FSC sertifikası alan firmalar arasında mobilya üreticileri, kereste firmaları, matbaalar, kağıt üreticileri ve kağıdı kullanan diğer firmalar da bulunmaktadır.

FSC belgesi almak isteyen firmaların, belge standartları hakkında bilgi edinmek ve denetim sürecine hazırlıklı olmak amacıyla FSC eğitimine katılmaları önerilir. Bu eğitim programı, yöneticilere, çalışanlara ve denetçilere belge standartları hakkında gerekli bilgileri sunar.

FSC Belgesi almak için, kuruluşun akredite olmuş belgelendirme kuruluşlarından birine başvurması gerekmektedir. Başvuru işleminden sonra belgelendirme kuruluşu fiyat teklifi ve sözleşme taslağı hazırlar. FSC belgesinin geçerlilik süresi 3 yıldır ve her yıl denetime tabidir.

FSC logosu, orman ürünleri ile ilgili üretim/satış yapan firmaların ürünlerinin FSC standartlarına uygun olarak üretildiğini gösteren bir simgedir. Orman Yönetim Konseyi (FSC) dünya çapında faaliyet gösteren bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

FSC etiketi, standartlara uygun üretim yapan firmalara verilen bir koruma zinciri sertifikasıdır. Bu etiket, firmaların ürettikleri orman ürünlerinin doğru yöntemlerle üretildiğini garanti altına alır.

FSC denetimi, gözetici her çerçeveye n bitlik FCS (Frame Check Sequence) dizisi ekler. Bu, CRC veri iletiminde kullanılan bir hata denetimi yöntemidir ve veri iletiminde doğruluk sağlar.

PEFC, Orman Sertifikasyon Planı Onay Programı'nın kısaltması olup, Orman Yönetim Konseyi (FSC) ile benzer şekilde orman ürünleri sertifikasyonu alanında faaliyet gösteren bir kuruluştur. Control Union ise bu konuda denetimler, gözetimler ve doğrulamalar yapan bağımsız bir sertifikasyon kuruluşudur.

Geri