AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

FSC belgesi ne kadar?

Editör

Yeni Üye

FSC belgesi ne kadar?​

En Son Şubat 2012 Standart Revizyonu Ana Maddeleri; Belge 3 yıl olup her yıl denetime tabidir. Tedarik zinciri (COC) ormandan tüketiciye FSC logolu malzemenin takibini sağlar. Fsc logosu sadece tanımlanan ürünler üzerinde kullanılabilir.

FSC logo nedir?​

FSC logo nedir?
Fsc Belgesi, orman ürünleri ile ilgili üretim/satış yapan firmaların ürünlerinin, Orman Yönetim Konseyi’nin belirlediği standartlara uygun olarak üretildiğini gösteren bir belgedir. Orman Yönetim Konseyi 1993 yılında kurulmuş dünya çapında bir organizasyonudur.

FSC Ambalaj Nedir?​

FSC Ambalaj Nedir?
FSC® (Forest Stewardship Council®) FSC® sertifikalı kâğıt, ürünlerimizin iyi yönetilmiş ormanlardan ve kontrollü kaynaklardan elde edildiğinin kanıtıdır. Böylece müşterilerimize hem doğanın hem insanlığın kazançlı çıktığı işler sunarız.

FSC belgesini kimler alabilir?​

Böyle olunca mobilya üreticileri, kereste firmaları, matbaalar, kağıt üreticileri ve kağıdı kullanarak üretim yapan bütün firmalar, kısaca orman kaynaklı hammadde kullanan bütün firmalar bu sistemi kurabilir ve belgesini alabilir.

FSC Belgesi ne işe yarar?​

FSC Belgesi ne işe yarar?
FSC Belgesi nedir; orman ürünleri ile ilgili üretim/satış yapan firmaların ürünlerinin, Orman Yönetim Konseyi’nin belirlediği standartlara uygun olarak üretildiğini gösteren bir belgedir.

FSC açılımı nedir?​

FSC açılımı nedir?
Forest Stewardship Council ® FSC (CoC) Belgelendirmesi.
FSC Belgesi ni kimler alabilir?​

FSC Belgesi nasıl alınır?​

FSC Belgesi nasıl alınır?
FSC Belgesi alabilmek için, kuruluşun, bu konuda akredite olmuş belgelendirme kuruluşlarından birine başvurması gerekmektedir. Başvuru formu eksiksiz doldulup teslim edildikten sonra belgelendirme kuruluşu fiyat teklifi ve bir sözleşme taslağı hazırlar.

FSC neyin kısaltması?​

FSC neyin kısaltması?
FSC-The Forest Stewardship Council (Orman Yönetim Konseyi) Orman ürünleri üreticileri, dağıtıcıları, kullanıcıları, çevre ve insan hakları konusunda çalışan sivil toplum kuruluşları, 1993 yılında Kaliforniya’da bir araya gelerek, sorumlu ve sürdürülebilir bir orman yönetimi için bir girişim başlattılar.

FSC testi nedir?​

sürdürülebilirliğin gereklerinin yerine getirilmiş olduğunu gösteren bir belgelendirme sistemi getirilmiştir. FSC etiketi ,tüketiciye sosyal ve çevresel olarak ,sorumlu satın alma tercihi sağlayan ,sorumlu üretim ve tüketim arasındaki bağlantıyı sağlar.

FSC nin açılımı nedir?​

FSC nin açılımı nedir?
Forest Stewardship Council FSC ®, kısaca FSC ®, “Dünyadaki ormanların çevresel olarak uygun, sosyal açıdan yararlı ve ekonomik olarak uygulanabilir bir şekilde yönetilmesi” misyonunu üstlenen, kar amacı gütmeyen çok ortaklı bir kuruluştur.

FSC belgesi ne işe yarar?​

FSC belgesi ne işe yarar?

FSC belgesi nasıl alınır?​

FSC damgası nedir?​

FSC damgası nedir?
Orman Yönetim Konseyi (FSC), dünya ormanlarının yönetiminin geliştirilmesi için kurulmuş bağımsız bir organizasyondur. 2008 yılı itibari ile 79 ülkede 100 milyon hektardan fazla orman alanı FSC standartlarına uygunluğu nedeni ile sertifikalandırılmıştır.Ürün üzerinde bulunan FSC etiketi, tüketicinin kağıt ürünü veya …

FSC belgesi, Orman Yönetim Konseyi'nin belirlediği standartlara uygun olarak üretim yapan firmaların ürünlerinin bu standartlara uygun olduğunu gösteren belgedir. Bu belge, tedarik zincirinin (COC) ormandan tüketiciye FSC logolu malzemenin takibini sağlar ve sadece belirlenen ürünler üzerinde kullanılabilir.

FSC logo, ürünlerin iyi yönetilmiş ormanlardan ve kontrol edilen kaynaklardan elde edildiğini kanıtlayan FSC sertifikalı kâğıda basılır. Bu sayede müşterilere doğaya ve insanlığa faydalı ürünler sunulmuş olur.

FSC belgesini alabilecek olan firmalar arasında mobilya üreticileri, kereste firmaları, matbaalar, kağıt üreticileri ve kağıt kullanarak ürün üreten tüm firmalar bulunmaktadır. Yani orman kaynaklı hammadde kullanan her türlü işletme bu belgeyi alabilir.

FSC belgesi, orman ürünleri ile ilgili üretim yapan firmaların ürünlerinin belirlenen standartlara uygun olarak üretildiğini gösteren ve tedarik zincirinin takibini sağlayan bir belgedir. Bu belge sorumlu ve sürdürülebilir orman yönetimini teşvik etmek için önemli bir araçtır.

FSC Belgesi alabilmek için kuruluşun, akredite olmuş bir belgelendirme kuruluşuna başvurması gerekmektedir. Başvuru formu eksiksiz doldurulduktan sonra belgelendirme kuruluşu fiyat teklifi ve sözleşme taslağı hazırlar.

FSC, "Orman Yönetim Konseyi" nin kısaltmasıdır. Orman ürünü üreticileri, dağıtıcıları, kullanıcıları ve çevre ve insan hakları konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının sorumlu ve sürdürülebilir orman yönetimi için ortak bir girişimi olarak 1993 yılında kurulmuştur.

FSC damgası, dünya ormanlarının sürdürülebilir yönetimini teşvik etmek amacıyla kurulan bağımsız bir organizasyon olan Orman Yönetim Konseyi (FSC) tarafından verilen bir işarettir. Bu damga, ürünlerin belirli standartlara uygun olduğunu gösterir ve tüketicilere doğru tercih yapmalarında yardımcı olur.

Geri