Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Frig uygarliklari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Frig uygarlıkları nelerdir?​

Tarihi kaynaklarda belirtildiklerinde Frigyalılar olarak adlandırılan bu uygarlık, Sakarya nehri boylarına M.Ö. 1000-1100 yıllarında ulaşmışlardır. Milattan önce 8. yüzyılın ortalarında Gordion (Yassıhöyük-Polatlı) bölgesinde bir krallık kurmuşlardır. Gordion, günümüzdeki Ankara ili yakınlarındadır.

Frig Vadisinde ne yapılır?​

Gezilecek Yerler
- Aslanlı Mabet.
- Kümbet.
- Gerdekkaya.
- Pişmişkale.
- Midas Anıtı (Yazılıkaya)
- Yapıldak Kale.
- Aslankaya.
- Emre Gölü

Frigler nerelerde yaşamışlar?​

Frigler nerelerde yaşamışlar?
Frigler, Antik Çağ’da Orta Anadolu’da yaşamış bir halk. Hititlerin MÖ 1200 civarında yıkılmasından sonra muhtemelen Güneydoğu Avrupa’dan bölgeye gelmişlerdir.

Friglerin en önemli geçim kaynağı nedir?​

Friglerin en önemli geçim kaynağı nedir?
Friglerin en önemli geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Hatta bununla ilgili kesin kanunlar koymuşlardır. Öküz öldürmenin ve saban kırmanın cezası ölümdür.

Frigyalılar kim?​

Frigler hangi uygarlığa aittir?​

Friglerin en ünlü tanrıçasının adı nedir?​

Friglerin en ünlü tanrıçasının adı nedir?
En yaygın kullanımı Frig uygarlığındadır. Frigya mitolojisinde bir ana tanrıça olan Kibele’ye genellikle dağ zirvelerinde tapınılırdı. Doğa ile özdeşleştirilmiş, özellikle bazı vahşi hayvanlarla ilişkilendirilmiştir. Anadolu’da çok sayıda Kybele anıtı vardır.

Frig uygarlığı nerede?​

Frig uygarlığı nerede?
Batı Anadolu’da kurulmuş olan Frig medeniyetinin sınırları Ankara’ya kadar uzanmakta idi. Başkenti Gordion olan bu medeniyetin günümüzdeki adı ise Polatlı olmaktadır. Gordion kentinde tarım ve hayvancılık ile birlikte ticaret ve el sanatları da gelişmiştir. Frig Medeniyeti Özellikleri Nelerdir?

Frigya Vadisi Nerede?​

Günümüzde Eskişehir, Kütahya ve Afyon il sınırları içerisinde kalan bölgeye yayılmış olan ve Frigya medeniyetinden izler taşıyan tarihi kalıntıları ve antik eserleri bünyesinde barındıran bölgeye Frig Vadileri denir. Frig Vadisi 2’nci Kapadokya olarak tanınmakta olup, çok önemli kiliseler, kral mezarları bulunmaktadır.
 
Frig uygarlıkları veya Frigler, Antik Çağ'da Orta Anadolu'da yaşamış bir halktır. M.Ö. 1000-1100 yıllarında Sakarya nehrinin civarına yerleşmişlerdir. En önemli yerleşim yerleri arasında Gordion (Yassıhöyük-Polatlı) bölgesindeki krallıkları sayılabilir. Frigler, M.Ö. 8. yüzyılın ortalarında Gordion'u başkent olarak kullanmışlardır.

Frig vadisinde gezilecek birçok tarihi yer bulunmaktadır. Bazıları şunlardır: Aslanlı Mabet, Kümbet, Gerdekkaya, Pişmişkale, Midas Anıtı (Yazılıkaya), Yapıldak Kalesi, Aslankaya ve Emre Gölü.

Friglerin en önemli geçim kaynakları tarım ve hayvancılık olmuştur. Tarımla ilgili olarak öküz öldürmenin ve saban kırmanın cezasının ölüm olduğu belirtilmektedir.

Friglerin en ünlü tanrıçası Kibele'dir. Frigya mitolojisinde ana tanrıça olarak kabul edilen Kibele'ye genellikle dağ zirvelerinde tapınılırdı. Anadolu'ya özgü çok sayıda Kybele anıtı bulunmaktadır.

Frig uygarlığı Batı Anadolu'da, özellikle Ankara'ya kadar uzanan bölgede kurulmuştur. Başkenti Gordion olan bu medeniyetin günümüzdeki adı Polatlı'dır. Frig medeniyeti, tarım, hayvancılık, ticaret ve el sanatları gibi alanlarda önemli gelişmeler kaydetmiştir.

Frigya Vadisi ise günümüzde Eskişehir, Kütahya ve Afyon il sınırları içinde yer alan tarihi bir bölgedir. Burada Frigya medeniyetine ait birçok tarihi kalıntı ve antik eser bulunmaktadır. Frig Vadileri, önemli kiliseler ve kral mezarları gibi özelliklere sahiptir.
 
Geri
Üst