Freze alirken nelere dikkat edilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
217.586
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Freze alırken nelere dikkat edilmeli?​

Freze alırken dikkat etmemiz gereken ilk şey makinenin gücüdür. Çünkü ne kadar güçlü makine alırsanız malzeme keserken ki kullanımı o kadar rahat olur. Dikkat etmemiz bir diğer nokta ise makinenin devir hızıdır. Devir hızı yüksek olan makineler, tahta, plastik ve alüminyumları daha rahat bir şekilde kesiyorlar.

Yatay freze makinesi ne işe yarar?​

Yatay freze tezgâhları seri imalat için elverişli tezgahlardır. Tezgâhın tablası elle veya otomatik olarak ilerletilir. Tabla aynı zamanda yukarı ve sağa sola hareket ettirilebilir. Düşey freze tezgahlarında yatay ve düşey konumdaki tüm işlemlere yapılabilir.
Dikey freze makinesinin miline ne takılmalıdır?
1-Makine miline istenilen lamba, kiniş veya kordon bıçakları takılır ve ayarlanır. 2-Parçaların içine ve dışına uygun olarak eğmeçli siperler hazırlanır ve istenilen talaş miktarına göre makine tablasına işkence ile takılır.

Freze matkap ucu nedir?​

1) Düz freze uçları, bir oluk ya da lamba oluşturmak ya da bir zıvana ya da kakma için bir bölgeyi oymak amacıyla doğrudan malzemenin içine doğru kesim yapar. 2) Oluk açma uçları düz bir dikey ve yatay kesik açar ve malzemenin kenarında bir oluk (çentik) açmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Formika Traşlama ne işe yarar?​

Ahşap bağlantılar ve iş parçalarında ve kaplama işlerinde kullanılan formika gibi levhalarda kaba kesim işlemlerinden sonra şekil vermeye yarayan çok yönlü bir makinadır.
Yatay freze nedir?
1- YATAY FREZE TEZGAHLARI Freze çakısının (kesicinin) bağlandığı tezgâh mili ekseni tezgâh tablasına paralel yani yataydır. Bu nedenle bu tür tezgahlara Yatay Freze Tezgahı denilmektedir. Tabla manuel veya otomatik olarak boyuna ve enine hareket eder.
Freze 19. yüzyılın sonlarında icat edilmiş, endüstriyel talaşlı imalatta kullanılan bir çeşit takım tezgâhıdır. Frezelerin çalışma prensibi, kendi ekseni çevresinde dönen bir kesici takım vasıtasıyla iş parçasından talaş kaldırarak şekillendirme (delme, yüzey işleme, azdırma, vb.) yapan makinelerdir.
Freze ucu çeşitleri nelerdir?
Elinizdeki işe göre ihtiyaç duyacağınız freze matkap ucu değişiklik göstermektedir. Genel olarak dört gruba ayrılan bu uçlar şunlardır: düz uçlar, oluk açma uçları, pah uçları ve kenar oluşturma uçları.

Traşlama makinesi ne işe yarar?​

Tıraş makinesi, saç ya da sakalların kesilmesini, şekil verilmesini, düzeltilmesini sağlayan numaralandırılmış şekilde başlıkları olan elektrikle ya da şarjla çalışan aletlere denmektedir. Ayrıca vücut tüylerini kısaltma ve kesme işlemini de gerçekleştirmektedir.

Konsollu freze çeşitleri nelerdir?​

FREZE TEZGAHI ÇEŞİTLERİ
 
Geri
Üst