- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Frenk üzümü bakımı nasıl yapılır?
Frenküzümü en iyi şekilde mutedil iklimlerde yetişir. Fazla rutûbetli ve fazla kuru toprakları sevmez. İlkbaharda erken uyandıkları için, dikimi sonbaharda yapmak iyi netice verir.Frenk üzümü su ister mi?
Yaz aylarında yoğun sıcaklık dönemlerinde sulanması şarttır. Kuraklığa pek direnmez çünkü kökleri yüzeyseldir. Kök kısmını malçlamakta tereddüt etmeyin. Açık kök frenk üzümü için kasım ayından mart ayına kadar dikim yapılabilir.Frenk üzümü saksıda yetişir mi?
Frenk üzümü saksıda yetişir mi?Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Frenk üzümü Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden …
Türkiye’de frenk üzümü yetişir mi?
Ülkemizde, Alp Frenk üzümü, Karadeniz’in kıyı kesimlerinde, siyah meyveli Frenk üzümü Muş yöresi dolaylarında, Kafkas Frenk üzümü ise Rize ilinde tabii olarak yetişir.Frenk üzümü soğuğa dayanıklı mı?
Soğuklara karşı dayanımı diğer üzümsü meyvelere oranla daha fazladır. Ancak İlkbahar don tehlikesinin olduğu bölgeler frenk üzümü yetiştiriciliği için risklidir.Frenk üzümü nasıl kullanılır?
Frenk üzümü nasıl kullanılır?Frenk üzümü nasıl tüketilir? Mayhoş ve yoğun tadı nedeniyle sıklıkla reçel veya marmelat şeklinde tüketilen frenk üzümü, soslarda, tatlılarda ve salatalarda da lezzetli bir malzeme olarak kullanılabiliyor. Aynı zamanda şurubu içeceklere katılabiliyor veya meyvenin kendisinden likör veya meyve suyu hazırlanabiliyor.
Açık kök frenk üzümü için kasım ayından mart ayına kadar dikim yapılabilir. Tüplü frenk üzümü için, kök yumağından daha geniş ve daha derin bir delik açın. İyice nemli kök topuyla doğrudan deliğe koyun, kök kısmının üzerini havalanmış gevşek toprak ile kapatın, can suyu için ardından hafifçe sulayın. Nisan ayı içinde .
-Kırmızı Frenk Üzümü Tohumu Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı. Tohumu fazla derine ekmeniz tohum çıkışını engelleyecektir. Bu yüzden derine ekilmemesine dikkat ediniz. -Dekara Gerekli Tohum Miktarı:500-600 gr civarı.