AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Freedos Bilgisayara Windows 10 Nasıl Kurulur?

SoruCevap

Yeni Üye

Freedos işletim sistemine sahip bir bilgisayara Windows 10 nasıl kurulur? İşte adım adım Windows 10 kurulumu. İlk olarak, Windows 10 kurulum medyasını bir USB belleğe yazın. Ardından, bilgisayarınızı Freedos işletim sisteminden başlatın. BIOS ayarlarında öncelikle USB belleği seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatarak Windows 10 kurulumunu başlatın. Kurulum sihirbazını takip edin ve dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi ayarları yapın. Ardından, Windows 10 lisans sözleşmesini kabul edin ve kurulum türünü seçin. Son olarak, sabırla kurulumun tamamlanmasını bekleyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Artık Freedos işletim sistemine sahip bilgisayarınızda Windows 10‘u kullanabilirsiniz.
İçindekiler

Nasıl Freedos Bilgisayara Windows 10 Kurulur?​

Windows 10, Freedos işletim sistemine sahip bir bilgisayara kurulabilir. İşte Freedos bilgisayara Windows 10 kurma adımları:

1. Windows 10 İndir​

İlk adım, Windows 10’un en son sürümünü indirmektir. Resmi Microsoft web sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indirebilirsiniz.

2. USB Belleği Hazırla​

Windows 10’u Freedos bilgisayara kurmak için bir USB belleğe ihtiyacınız olacak. En az 8 GB boş bir USB belleği alın ve içindeki verileri yedekleyin. Sonra, Windows 10 ISO dosyasını USB belleğe yazmak için Rufus veya benzeri bir araç kullanın.

3. Bilgisayarı Başlat​

USB belleği hazırladıktan sonra, Freedos bilgisayarınızı kapatın ve USB belleği takın. Bilgisayarı açın ve BIOS ayarlarına girmek için genellikle Del veya F2 tuşuna basın.

4. Boot Ayarlarını Değiştir​

BIOS ayarlarına girdikten sonra, “Boot” veya “Önyükleme” sekmesine gidin. Öncelikli önyükleme cihazını USB bellek olarak ayarlayın. Ayarları kaydedin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

5. Windows 10 Kurulumu​

Bilgisayar yeniden başladığında, Windows 10 kurulum ekranı görünecektir. Dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi ayarları seçin. “Yükle” düğmesine tıklayın ve kurulum sürecini başlatın.

6. Lisans Sözleşmesini Kabul Et​

Windows 10 lisans sözleşmesini okuyun ve kabul edin. Devam etmek için “Kabul Et” düğmesine tıklayın.

7. Yükleme Türünü Seçin​

Yükleme türünü seçin. Eğer Freedos işletim sistemini tamamen kaldırmak ve yalnızca Windows 10 kullanmak istiyorsanız, “Özel: Yalnızca Windows’u Yükle” seçeneğini seçin.

8. Disk Bölümünü Seçin​

Windows 10’u kurmak istediğiniz disk bölümünü seçin veya oluşturun. Ardından “İleri” düğmesine tıklayın.

9. Kurulumu Tamamla​

Kurulum sürecini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Windows 10 kurulumu birkaç dakika sürebilir. Kurulum tamamlandığında, bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlatılacaktır.

10. Windows 10’a Hoş Geldiniz​

Bilgisayarınız yeniden başladığında, Windows 10 karşılama ekranını göreceksiniz. Kullanıcı hesabınızı oluşturun veya mevcut bir Microsoft hesabıyla oturum açın. Ardından Windows 10’un keyfini çıkarabilirsiniz!
Yukarıdaki adımları izleyerek, Freedos işletim sistemine sahip bir bilgisayara Windows 10 kurabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken, önemli verilerinizi yedeklemenizi ve doğru ISO dosyasını indirmenizi unutmayın. Ayrıca, BIOS ayarlarını değiştirirken dikkatli olun ve gerektiğinde teknik destek alın.

Freedos Bilgisayara Windows 10 Nasıl Kurulur?​

Freedos işletim sistemini Windows 10 kurmak için aşağıdaki adımları izleyin.
Windows 10 kurulum medyasını bir USB veya DVD’ye yazdırın.
Bilgisayarı Windows 10 kurulum medyasıyla başlatın.
Windows 10 kurulum sihirbazını takip ederek Freedos işletim sistemini yükleyin.
Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows 10‘un keyfini çıkarın!

Freedos işletim sistemini Windows 10 kurmak için öncelikle kurulum medyasını hazırlayın.
Bilgisayarı Windows 10 kurulum medyasıyla başlatın.
Windows 10 kurulum sihirbazını takip ederek Freedos işletim sistemini yükleyin.
Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Artık bilgisayarınız Windows 10 ile çalışmaya hazır!

Geri