Fransizlar neden banyo yapmaz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Fransızlar neden banyo yapmaz?​

Yıkanmanın sadece ahlaksızlık nedeniyle değil sağlık açısından da zararlı olduğu ve hatta yıkanmış vücudun hava ile teması sonucunda genişleyen deri gözeneklerinden hastalık bulaşacağını hatta ölümcül olacağı konusunda da bilgi verilir. Nezle, grip gibi enfeksiyonlarla birlikte körlüğün de sudan bulaştığına inanılırdı.

Tuvalette bide ne demek?​

Bide, özellikle Batı Avrupa ülkelerinde banyolarda bulunan ve harici üreme organlarını(lagman) yıkamak amacı ile kullanılır Görünüş itibarı ile alafranga tuvalete benzer, kullanımı ile önceden tanışmamış pek çok kişi tarafından tuvalet ile karıştırılabilir ancak tuvaletten farklı olarak yalnızca suyun gidebileceği …
Kurtuluş savaşında Fransızlar nereyi işgal etti?
Adım adım Kurtuluş Savaşı’na gittiğimiz o günlerde; İngilizler Çanakkale, Musul, Batum, Antep, Konya, Maraş, Samsun, Bilecik, Merzifon, Urla ve Kars’ı işgal ettiler. Fransızlar ise; Trakya’daki demiryolunun önemli istasyonlarını, Dörtyol, Mersin, Adana ve Afyon istasyonunu işgal ettiler.

Bide hangi ülkelerde var?​

Ayrıca bu durum sadece Batılı olmayan ülkeler için geçerli değil. Dünyaya “bide” kelimesini armağan edenler Fransızlar. Bideler, Fransa’da artık giderek gözden düşse de, örneğin İtalya ve Arjantin’de hala yaygın. ABD ve İngiltere de dahil dünyanın büyük kısmı ise hala tuvalet kağıtlarına bağımlı.

Türkiye’de tuvalet kağıdı ne zaman icat edildi?​

Fabrikasyon olarak ilk üretimi 1857 yılında Amerikalı Joseph Cattey tarafından gerçekleştirilmiştir. 1880 yılından sonra da rulo olarak satılmaya başlanmıştır. Türkiye’de ilk üretim 1970 yılında Eczacıbaşı topluluğuna ait İpek Kâğıt tarafından yapılmıştır.
Taharet havlusu ne demek?
tuvalet kağıdı denen zımbırtının bilinmediği, bilinse bile alınabilecek bütçeye sahip olunamayan mekânlarda (ev) kullanılan, amacı temizlemekten ziyade kurulamak olan bezlerdir ki öyle toz bezi gibi eski fanilardan imal değil daha çok pike, yastık kılıfı gibi kumaş eskilerinden yapılırlar.

Geri