AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fransiz tuy hastaligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fransız tüy hastalığı nedir?​

Fransız tüy dökümü hastalıgı genç muhabbet kuslarında ortaya çıkan bir hastalıktır, bu yüzden bu hastalıga BFD (Budgerigar = Muhabbet kusu, Fledgling= Tüyleri henüz bitmis yavru kuş, Disease = hastalık) de denir. Tüyleritamamlanmıs yavru kuslar bir anda ikinci kanat tüylerini ve kuyruk tüylerini kaybederler.

Muhabbet kuşlarında tüy sorunu neden olur?​

Bazen kuş tüyü akarları denilen küçük canlılar muhabbet kuşlarının tüylerinde barınmaya başlarlar. Sonra kuşlarda aşırı rahatsızlığa ve tüy kaybına neden olurlar. Bu akarlara genellikle kuş kafesi zararlıları veya kuş kafesi parazitleri denir. Ve sahipleri, akarlar nedeniyle tüy kaybını tüy dökümü ile karıştırır.
Muhabbet kuşları neden sık sık tüy döker?
Kuşlarda tüy dökülmesine yol açan en yaygın sebeplerin başında stres gelmektedir. Sahibinin veya kafesinin değişmesi, kafesini başka bir kuş ile paylaşmak, eşinden ayrılmak, fazla ışığa veya gürültüye maruz kalması kuşların strese girmesine yol açar. Bu da tüy dökülmesini beraberinde getirebilir.

Tüye girmiş kuşa ne verilir?​

Tüy dökümünde muhabbet kuşu için B vitamini kullanmak gerekir. B vitamini bu dönemde tüylerin çıkması için gerekli bir vitamin olmaktadır. Bu vitamini pet shoplardan almanız mümkün olmaktadır ve nasıl kullanacağınız ise üzerinde yazılmaktadır.

Muhabbet kuşunun tüy dökmemesi için ne yapmalı?​

Mutlaka sağlıklı ve doğru besin kaynaklarının muhabbet kuşuna düzenli olarak verilmesi en önemli hususlardan biridir. Aynı zamanda muhabbet kuşu ile oyun oynanmalı, doğru kafes ve ortam hazırlanmalıdır. Diğer taraftan doğal bir süreç içerisinde muhabbet kuşu tüy döktüğü zaman, bu doğal bir sürece bırakılmalıdır.
French molt nasıl tedavi edilir?
Beforvel ile Muhabbet kuşları’nda rastlanılan French Molt (Fransız Tüy Dökümü) Hastalığı tedavisi uygulanmaktadır. İlaç oral olarak kullanılıyor. Lakin kesin tedavi almak için, ince uçlu bir iğne ile deri altı uygulama yapılıyor. Uygulama da kullanılacak miktar ise 0,5Ml üzerine kesinlikle çıkılmamalıdır.
Muhabbet kuşlarının tüy döktüğü yılın belirli bir zamanı yoktur. Yavru muhabbet kuşları yaklaşık 3-4 aylık olduklarında ilk tüylerini dökmeye başlar. Yetişkin muhabbet kuşları ise genellikle altı ayda bir tüy değiştirebilir, ancak Her kuş farklıdır ve ne zaman tüy dökeceklerini her zaman tahmin edemezsiniz.
Muhabbet kuşlarında vitamin ve mineral eksikliği de tüylerin dökülmesine sebep olabilir. Bu durum doğrudan beslenmeyle alakalıdır diyebiliriz. Bu sebeple kaliteli kuş yemi kullanmanızı tavsiye ederiz. Dış parazitler ve mantar hastalığı da tüylere zarar verir ve onların dökülmesine neden olabilir.
Muhabbet kuşu tüy dökümü ne yapmalı?
Muhabbet kuşlarında görülen hastalıkları çoğu tüylerini etkilemektedir. Bu yüzden tüylerinde anormal bir dökülme varsa vakit kaybetmeden veteriner kliniğine gidilmelidir. Özellikle ishal, halsizlik gibi belirtiler de varsa durum ciddi olabilir.

Tüy Timari ne demek?​

Tımar; başta at ve eşek gibi binek hayvanları olmak üzere, hayvanların kıllarının ve derisinin temizlenmesi, taranması ve süslenmesi gibi bakım işlemleri.

Tüye giren muhabbet kuşu nasıl belli olur?​

Muhabbet Kuşu tüy dökümü belirtileri Ayrıca göz çevreleri açılmaya başlar. Tüy döneminde kuşunuzun daha çok kaşındıklarını ve kafeslerine sürtündüklerini görebilirsiniz. Çok fazla tüy döktüklerinde tüyleri düzensiz bir görünüm kazanır. Bu dönemde tüy kaybından dolayı uçuş performansı da düşük olur.
Muhabbet kuşu tüy dökümünde nasıl beslenmeli?

Muhabbet kuşu kaç ayda bir tüy döker?​

French molt nasıl anlaşılır?​

Kuşlar uçmak için yaratılmış canlılardır. Bu hastalık kuşların en önemli yetenekleri olan uçma’dan mağrum kalmalarına neden oluyor. Genel olarak hastalığa yavru Muhabbet kuşları’nda karşılaşılır. Kanat ve kuyruk tüylerinin çıkmaması ve vücut tüylerindeki dengesiz çıkmalar görülmektedir.
 
Geri
Üst