AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fransız Mille Feuille Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fransız Mille Feuille Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket milföy hamuru
Muhallebi için;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurtanın sarısı

Fransız Mille Feuille Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle milföy hamurlarımızı 4 parça olacak şekilde kesip fırına koyuyoruz. 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alıyoruz.
Milföy hamurları fırındayken muhallebimizi hazırlıyoruz, süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarışını tenceremize alıyoruz. Muhallebi kıvamı alınca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekliyoruz.
Milföylerimizi ortadan ayırıp arasına muhallebimizden koyuyoruz. Bu aşamada isterseniz meyve de ekleyebilirsiniz.
Sunum için üzerlerine pudra şekeri serptikten sonra hazır. Afiyet olsun. Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.
Fransız Mille Feuille Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst