AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fransada diplomam gecerli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Fransada diplomam geçerli mi?​

Fransa’da Fransız diplomaları ile yabancı diplomalar arasında otomatik bir denklik sistemi yoktur. Her kurum, öğrencilerin daha önce izledikleri eğitim durumu ile kendi kriterlerine göre kabul şartlarını kendisi belirler. Bu sayede mezunlar arasında bir homojenlik ve verilen eğitim düzeyinde bir garanti sağlanır.

Fransada okul sistemi nasıl?​

Fransa Milli Eğitim sistemi yaygın eğitim ve örgün eğitim olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır. 6-16 yaş arası zorunlu eğitim uygulanmaktadır.İlkokul, ortaokul ve lise (1.sınıf) zorunlu eğitim kapsamındadır. Zorunlu eğitim döneminde eğitim ücretsizdir.Zorunlu eğitim uygulamasından okul müdürü sorumludur.

Türk üniversite diplomaları hangi ülkelerde geçerli?​

Türk üniversite diplomaları hangi ülkelerde geçerli?
2021 Yılında Mavi Diploma’nın geçerli olduğu Avrupa Birliği Üyesi olan ülkeleri şöyle sıralanmaktadır:
- Almanya.
- Avusturya.
- Bulgaristan.
- Belçika.
- Malta.
- Polonya.
- Portekiz.
- Hollanda.

Fransa’da lise zorunlu mu?​

Fransa’da lise zorunlu mu?
Fransa’da eğitim 6 ila 16 yaşları arasında zorunludur.

Fransada ilkokul kaç yıl?​

Fransa’ da zorunlu eğitimin süresi 10 yıldır ve 6-16 yaşları arasındaki dönemi kapsamaktadır. Yasaya göre zorunlu eğitim 6-11 yaş arası ilköğretim, 11-16 yaşları arası ortaöğretim l. devre olmak üzere iki döneme ayrılmaktadır.

Fransa lise kaç yıl?​

Fransa’da lise 3 yıl olup, iki ayaklı mezuniyet sınavı bulunmaktadır.

Fransa’da anaokulu zorunlu mu?​

Fransa’da anaokulu zorunlu mu?
Yeni yasaya göre 3 yaşındaki çocukların kreşe başlaması artık bir “seçenek” değil, 2019 Eylül ayından itibaren artık zorunlu olacak. Yasal okula başlama yaşındaki bu değişim, küçük çocuklara kreşe başlama zorunluluğu getiriyor.

Fransada üniversite okumak paralı mı?​

Fransada üniversite okumak paralı mı?
Fransa’da eğitim ücretli mi? Maalesef evet! Fransız hükümeti tarafından 2019 sonbaharında yapılan düzenlemeler ile tüm uluslararası öğrenciler için Fransa’da eğitim ücretli hale geldi. Bu nedenle Fransa’da üniversite ücretsiz mi gibi bir düşünceye kapılmamanızı öneririz.

Fransa'da diplomalar konusunda otomatik bir denklik sistemi olmamasına rağmen, her kurum kendi kabul şartlarını belirler ve öğrencilerin eğitim durumunu değerlendirir. Böylece mezunlar arasında bir homojenlik ve eğitim kalitesi sağlanmış olur. Fransa'da Milli Eğitim Sistemi ise yaygın ve örgün eğitim olmak üzere iki ana bölümden oluşur. 6-16 yaş arası zorunlu eğitim uygulanır ve ilkokul, ortaokul ve lise (1. sınıf) bu kapsamda yer alır.

Türk üniversite diplomaları 2021 yılı itibariyle Mavi Diploma ile Avrupa Birliği üyesi birçok ülkede geçerlidir. Bazı bu ülkelerden bazıları Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz ve Hollanda'dır.

Fransa'da eğitim, 6-16 yaşları arasında zorunlu olup lise de bu zorunlu eğitim kapsamındadır. İlkokul süresi 6-11 yaş arasındadır ve 10 yıllık zorunlu eğitim dönemi içerisindedir. Ortaokul ise 11-16 yaşları arasındaki ikinci devrede yer alır.

Fransa'da lise eğitimi 3 yıldır ve iki aşamalı mezuniyet sınavı bulunmaktadır. Anaokulu ise Fransa'da yeni yasaya göre artık zorunlu hale gelmiştir ve 3 yaşındaki çocuklar için kreşe başlama zorunluluğu getirilmiştir.

Fransa'da üniversite eğitimi ne yazık ki ücretlidir. Fransız hükümeti tarafından 2019'da yapılan düzenlemelerle tüm uluslararası öğrenciler için eğitim ücretli hale getirilmiştir. Bu sebeple Fransa'da üniversite eğitiminin ücretsiz olmadığı unutulmamalıdır.

Geri