- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Franchising nedir çeşitleri nelerdir?
FRANCHISING TÜRLERİ Franchising sistemi iki grupta inceleniyor. Bunlar; üretici ve satıcı arasında bağımsız bir ilişki şeklinde başlayan “Ürün ve Marka Franchising’i” ve ‘akıl satmak’ şeklinde tanımlanan “İşletme Sistemi Franchising’ı.Franchise iş nasıl oluyor?
Franchise iş nasıl oluyor?Franchising, bir markayı aldıktan sonra onu belirli bir süre ve şartlar dahilinde işletmeniz anlamına geliyor. İlk kez Amerika’da başlayan bu sistem birçok alanda faaliyet göstermekte. Türkiye’yi göz önünde bulundurun. Birçok yabancı marka ülkede faaliyet gösteriyor.
Franchising türleri kaça ayrılır?
Franchising türleri kaça ayrılır?§ Ulusal Franchising: Franchising sözleşmesi bir ülke sınırları içerisinde, şehirler ya da bölgeler arasında yapılıyorsa buna ulusal franchising denmektedir. § Uluslararası Franchising: Sözleşme iki ayrı ülke arasında yapılıyorsa bu durumda uluslararası franchising olarak adlandırılmaktadır.
Franchising sisteminin temel özellikleri nelerdir?
Franchise (veya franchising), bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süre, koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli …Franchise giriş bedeli nedir?
Franchise giriş bedeli nedir?Çoğu sistemlerde Bayilik alanın işletme süresince sistemi ve markayı kullanması karşılığında Bayilik verene ödediği bedeldir. Genellikle aylık bazen haftalık alınan bedel cironun veya karın belli bir oranı olabileceği gibi, başka büyüklüklere, örneğin işletme alanına veya hizmet birimi adedine göre de alınabilir.
Mc Donalds nasıl açılır?
Mc Donalds nasıl açılır?Yatırım maliyeti restoranın tipine ve büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte 250.000$ – 400.000$+ KDV arasındadır. İşletmeci adayı ile 10 yıllık sözleşme yapılır. İşletmeci adayı, McDonald’s’a 30.000$ + KDV başlangıç ücreti öder. İşletmecinin yatırımı kendi özsermayesi ile karşılaması gerekmektedir.