- Konu Yazar
Franchising ile Licence arasındaki en önemli fark nedir?
Bir lisans anlaşması ürünler ve hatta bazen sadece bir ürünle sınırlı iken, franchising bir iş kavramını içerir. Kontrol açısından lisans anlaşmaları daha fazla serbestliğe sahiptir. Lisans alan lisans verene dönmeksizin veya bu açıdan fazla bir sorun yaşamadan lisansı tamamen bir başka firmaya devredebilir.Pazarlamada lisans nedir?
Lisanslama, başarılı bir işletmenin sahip olduğu üretim süreci, patent, ticari sırlar, know-how, ürünün adını koruyan ticari marka ve işletmenin adı gibi dokunulmaz varlıklarını belirli bir bölgede ve belirli bir getiri ya da royalty karşılığında, belirli bir süre için kullanma hakkını yabancı bir işletmeye verdiği …Lisans ve teknik anlaşma nedir?
Lisans ve teknik anlaşma nedir?Patent, alametifarika, üretim yönetimi veya teknik bilgi gibi maddi olmayan hakların, belirli bir bedel karşılığında kiralanmasına ilişkin olarak yapılan sözleşme.
Pazara en iyi giriş stratejileri nelerdir?
İşletmelerin uygulayabilecekleri uluslararası pazarlara giriş stratejileri arasında ihracat, lisans anlaşmaları, franchising, sözleşmeli üretim, yönetim sözleşmeleri, anahtar teslim projeler, montaj operasyonları, ortak girişim, birleşme ve satın almalar ve doğrudan yabancı yatırımlar olarak sıralanabilir.Anahtar teslim projeler nedir Küresel pazarlama?
Uluslararası pazara giriş stratejisi olarak ele alındığında anahtar teslim projelerin, “çok uluslu bir şirketin bir üretim tesisi kurup, personeli eğitmesi ve projenin bitimiyle birlikte kullanıma hazır hâle getirmesidir”. Anahtar teslim projeler aslında yabancı ülkelere teknoloji süreçlerinin ihraç edilmesidir.Lisansör ne demek?
Lisansör ne demek?Bir firmanın geliştirdiği veya üretim hakkına sahip olduğu bir mala ilişkin, diğer bir firma ya da firmalara üretme, teknolojisini kullanma ya da dağıtım kolaylıklarından yararlanma hakkı veren ve bir başkasına devredilemeyen izin.
Herhangi bir fakülteden lisans diploması almış olan.
OAİB – İhracatta Dış Pazara Giriş Yolları ve Stratejileri Nelerdir.
Pazara giriş yöntemleri nelerdir?
Pazara giriş yöntemleri nelerdir?Uluslararası Pazara Giriş Şekilleri Nelerdir
- Doğrudan (Direkt) İhracat. Doğrudan ihracatta ihracatçı, hiçbir aracı kullanmayarak tüm ihracat işlemlerini kendisi yapar.
- Dolaylı (Endirekt) İhracat.
- Ortak Yatırım (Joint Venture)
- Lisans Anlaşmaları (Licensing)
- İhracat Konsorsiyumları
- Dış Ticaret Şirketleri.