Franchise ne demek anlamı?
Fransızca kökenli bir sözcük olan franchise, imtiyaz ve yetki demektir. Franchising şeklinde de kullanılan bu terim, uluslararası bir markanın işletme haklarını satın almak anlamına gelir.Franchise vermek ne demek?
En geniş anlamı ile Franchising, başarılı bir markanın (lisansın) isim hakkının kullanılmasıdır. Kısacası, Franchising ürünlerin veya verilen hizmetlerin dağıtılmasında kullanılan bir yöntemdir. Diğer bir anlatımla, Franchising başarılı bir markanın isim hakkının kullanılmasıdır.Franchise hangi dil?
İngilizce franchise “1. ruhsat, izin, ayrıcalık verme, 2. tanınmış bir firmanın markasını kullanma hakkı” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Eski Fransızca franchise “özgürlük” sözcüğünden alıntıdır.
Franchise nedir hukuk?
Franchising; bir kimsenin başkasının çalışma prensiplerine ve talimatlarına bağlı kalarak ve bir bedel karşılığında onun ürününü veya hizmetini sağlama imkânı sunan bir ticari ilişki türüdür. Franchise alan, kendi ad ve hesabına çalışan bağımsız bir işletmecidir. …
Franchise alan kişiye ne denir?
FRANCHISING SİSTEMİNDE TARAFLAR. İmtiyaz hakkını veren tarafa ‘franchisor’ denir. Franchisor; ürüne, hizmete, veya bilgi birikimine ve bunlara ait denenmiş, kalitesi kanıtlanmış ve başarılı bir markaya, isme sahip olan taraftır.Franchise nedir nasıl yapılır?
Franchising, bir firmanın, hizmet alanında başarılı olmuş ticari ve hizmet markasını veya ürünlerin dağıtım ya da hizmet sunma hakkını; belirli bir süre, şart ve sınırlamalar dahilinde belirli bir ücret karşılığı farklı bir firmaya verdiği bir pazarlama ve dağıtım yöntemidir.Franchisorun yükümlülükleri nelerdir?
Bunlar franchise uygulamasını denetleme hakkı, franchise alanın; muhasebe kayıtlarını inceleme hakkı, işyerini kontrol etme hakkı, belirli dönemlerde rapor ve bilgi talep etme hakkı, sözleşme süresince ve sözleşme sona erdikten belirli bir süre sonra rekabet yasağı getirtme gibi hakları olduğu söylenebilir.
Franchise nasıl yazılır?
Dilimize İngilizceden geçmiş olan Franchise kelimesi, terim anlamında kullanılmaktadır. ”Franchising” şeklinde de yazılan kelimenin sözlük anlamı imtiyazdır.
Simitçi Dünyası Franchising Sözleşmesi 10 yıl süre ile geçerlidir.
Franchising, ana firmanın, hizmet alanında başarılı olmuş ticari ve hizmet markasını veya ürünlerin dağıtım ya da hizmet sunma hakkını; belirli bir süre, şart ve sınırlamalarla farklı bir firmaya verdiği bir pazarlama ve dağıtım yöntemidir.
Franchise alana ne denir?
FRANCHISING SİSTEMİNDE TARAFLAR. Franchising sisteminin uygulanmasında anlaşmayı yapan taraflar da özel isimler alır. İmtiyaz hakkını veren tarafa ‘franchisor’ denir. Franchisor; ürüne, hizmete, veya bilgi birikimine ve bunlara ait denenmiş, kalitesi kanıtlanmış ve başarılı bir markaya, isme sahip olan taraftır.
Uluslararası franchising nedir?
A. Ulusal ve Uluslararası Franchising nedir? Franchising Sözleşmesi bir ülke sınırları içerisinde, şehirler ya da bölgeler arasında yapılıyorsa Ulusal Franchising, iki ülke arasında yapılıyorsa Uluslararası Franchising’den söz edilebilir.