Frambuazlı Cheesecake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Gereçler

Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;
1 su bardağı frambuaz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Kreması için;
400 gram labne peynir
1 su bardağı şeker
1 paket krema
1 paket vanilya
2 yumurta (yumurtalar küçük ise 3 yumurta)
2 yemek kaşığı nişasta

Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı

Bisküvileri toz haline getirip eritilmiş yağ ile karıştırıyoruz.
Çember kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını folyoyla kapladıktan sonra bisküvileri kelepçeli kaba yayıp bardak yardımı ile bastırıyoruz.
Krema hazır olana kadar dolapta bekletiyoruz.
Labne peyniri bir kaba alalım krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Şekeri ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Vanilya ve kremayı ekleyip karıştıralım.
Yumurtaları teker teker ekleyip karıştıralım.
Nişastayı ekleyip karıştırın ve kalıba dökün.
Kalıbı tepsiye koyup tepsiye 2-3 bardak su ekliyoruz.
Evvelden hafif ısınmış fırında yaklaşık 45-50 dk ortası 170c fırında pişiriyoruz.
Hafif ortası sallanacak kenarları sabit kalacak bu halde pişmiş demektir.
Çabucak fırından çıkarmıyoruz fırının kapağını hafif açıp 30dk kendi ısısında dinlendiriyoruz.
Fırından çıkarıp oda sıcaklığına geldiğinde dolaba koyabilirsiniz.
Sosu için frambuaz ve pudra şekerini ezerek pişiriyorsunuz.
Kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz.
Servisten evvel sosu üzerine döküp servis yapabilirsiniz yahut cheescake büsbütün soğuduktan sonra üzerine döküp dolapta bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst