AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Frambuazlı Cheescake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Frambuazlı Cheescake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
125 gram margarin yahut tereyağı
1 kase dövülmüş fındık (şart değil)
Kreması için ;
750 gram labne peyniri
200 ml sıvı krema
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Sosu için;
250 gram frambuaz
1 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 küçük çay bardağı şeker
( yahut hazır sos )

Frambuazlı Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yuvarlak pasta kalıbımıza yağlı kağıt seriyoruz sonra da pastamızın tabanını hazırlıyoruz.
Bisküvileri kırıp robottan geçiriyoruz .
Sonra da yağımızı eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz .
Güzelce harmanlıyoruz ve kalıbımıza bir bardak yardımıyla bastırarak yerleştiriyoruz bu kadar .
Sonrasında ise kremamızı hazırlıyoruz.
Bütün materyalleri bir mixer yardımıyla karıştırıyoruz ve evvelden hazırladığımız kalıba döküyoruz.
160 derece evvelce ısıtılmış fırında 35/40 dakika denetimli bir halde pişirin.
Kekimiz fırında pişerken bizde bir yandan sosumuzu hazırlayalım.
Bütün materyalleri hoş bir kıvam alana kadar karıştıralım ve kekimiz fırından çıkınca sıcak sosu üzerine dökelim.
Kekimizi fırından çıkarınca sosu döküyoruz ve biraz ılımaya bırakıyoruz sonra dolaba kaldırıyoruz 1 gece dolapta dinlendirelim.
Ertesi gün de servis etmeden evvel dilediğimiz üzere süsleyelim ve afiyet şifa olsun .

Frambuazlı Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst