AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

FPS yi nasil gorurum?

Editör

Yeni Üye

FPS yi nasıl görürüm?​

FPS nasıl ölçülür?
- Adım #1: FRAPS programını indirin ve kurun.
- Adım #2: Programı kurduktan sonra açın ve üst tarafta gördüğünüz FPS kısmına tıklayın.
- Adım #3: Ekranın sağ kısmında bulunan Overlay Corner kısmından FPS değerinin nerede gözükmesini istediğinizi seçin.

Oyunlarda kaç FPS aldığını gösteren uygulama?​

Fraps. Tüm Windows işletim sistemleri ile uyumlu olan FRAPS sayesinde tüm oyunlarda ve videolarda FPS ölçümü yapabilirsiniz. Ayrıca aldığınız ekran görüntülerini uygulama üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

FPS nedir nasıl ölçülür?​

FPS nedir nasıl ölçülür?
FPS görüntü cihazının performansını ölçmeye yardımcı olan bir birim olma özelliğine sahiptir. Görüntüleme ekranında her bir saniyede gerçekleşen tam kare tarama sayısı FPS değeri ile ifade edilip gösterilir. FPS değeri yüksek olduğunda ekrandaki görüntü çok daha akıcı bir şekilde oynatılır.

Telefonun kaç FPS olduğunu nasıl anlarız?​

Android Advanced Tools Team isimli bir geliştirici tarafından Google Play Store’da kullanıma sunulan FPS Meter uygulaması sayesinde telefon ya da tabletinizin ekranına bir saniyede düşen kare sayısını anlık olarak görebileceksiniz.

PUBG 90 FPS hangi telefonlarda var?​

PUBG Mobile 90 FPS Destekleyen Telefonlar
- OnePlus 7 Pro.
- OnePlus 7T.
- OnePlus 7T Pro.
- OnePlus 8.
- OnePlus 8 Pro.
- OnePlus 9 Pro.
- OnePlus 9.
- OnePlus 9R.

Valorant en iyi FPS kaç?​

Valorant en iyi FPS kaç?
Önerilen (60 FPS için): İşlemci: Intel i3-4150. Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 730. Bellek: 4 GB. İşletim sistemi: Windows 7/8/10 64 bit.

60 FPS nasıl anlaşılır?​

Konuyu bir örnekle daha detaylı bir şekilde aktarmak gerekirse; 30 FPS’de oynadığınız bir oyunda ekrana gönderilen bir görüntü, ekranda 0,033 saniye kalıyor. 60 FPS değerine çıkılması halinde ise ekrana yansıtılan her görüntü 0,016 saniyenin ardından değişiyor.

Valorant 4 GB RAM kaç fps?​

Riot Games, VALORANT’ın playvalorant.com isimli resmi sitesinde oyunun hangi sistemlerde nasıl performanslarda çalışacağı hakkında bir tablo paylaşıyor. Bu tabloya göre oyunu minimum 30 FPS’te oynamak için en az 4 GB RAM belleğe, Intel Core 2 Duo E8400 işlemciye ve Intel HD 4000 ekran kartına ihtiyacınız olacak.

FRAPS programı, FPS (Kare Başına Düşen Kare) değerini ölçmek ve göstermek için oldukça yaygın bir şekilde kullanılan bir araçtır. Bu program sayesinde oyunlarda ve videolarda kaç FPS aldığınızı anlık olarak görebilirsiniz. FRAPS'ı kullanarak FPS'yi ölçmek için yapmanız gereken adımlar şunlardır:

1. İlk adım olarak FRAPS programını indirin ve kurun.
2. Programı başlattıktan sonra ekranın üst kısmında bulunan FPS bölümüne tıklayın.
3. Overlay Corner seçeneğinden FPS değerini ekranın hangi köşesinde görmek istediğinizi seçin.

Bu adımları takip ederek FRAPS ile oyunlarda ve videolarda FPS değerlerini kolayca ölçebilirsiniz.

FPS, görüntü cihazının performansını ölçmek için kullanılan birimdir. Görüntüleme ekranında her bir saniyede gerçekleşen tam kare tarama sayısını ifade eder. FPS değeri ne kadar yüksekse, oyun veya video içeriği o kadar akıcı bir şekilde oynatılır. Yüksek FPS değeri genellikle daha iyi bir oyun deneyimi sunar.

FPS değerlerini ölçmek için FRAPS gibi programlar kullanabilirsiniz. Ayrıca Android cihazlar için FPS Meter uygulamasıyla telefon veya tabletinizin ekranındaki FPS değerini anlık olarak görebilirsiniz.

PUBG Mobile oyununda 90 FPS'yi destekleyen bazı telefon modelleri şunlardır:
- OnePlus 7 Pro
- OnePlus 7T
- OnePlus 7T Pro
- OnePlus 8
- OnePlus 8 Pro
- OnePlus 9 Pro
- OnePlus 9
- OnePlus 9R

Valorant oyununda en iyi FPS değeri genellikle 60 FPS olarak belirtilir. Bu değere ulaşmak için önerilen sistem gereksinimleri arasında Intel i3-4150 işlemci, NVIDIA GeForce GT 730 ekran kartı, 4 GB bellek ve Windows 7/8/10 64 bit işletim sistemi yer alabilir.

30 FPS ile oynadığınız bir oyunda ekrana gönderilen bir görüntü, ekranda 0,033 saniye kalırken, 60 FPS'de bu süre 0,016 saniyeye düşer. Bu durum, daha akıcı ve hızlı bir oyun deneyimi sunar.

Valorant'ı 4 GB RAM ile oynamak istiyorsanız, minimum sistem gereksinimlerine uymanız gerekecektir. Oyunun resmi sitesinde paylaşılan bilgilere göre, minimum 30 FPS hedefine ulaşmak için en az 4 GB RAM belleği, Intel Core 2 Duo E8400 işlemci ve Intel HD 4000 ekran kartı gerekebilir.

Geri