- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Fotosentezde su nerede oluşur?
Örneğin; hem fotosentezde hem hücresel solunumda bir dizi redoks tepkimesi (elektron aktarımı gerektiren tepkimeler) gerçekleşir. Hücresel solunumda elektronlar glukozdan suya doğru akar, bunun sonucunda su oluşur ve enerji açığa çıkar.Fotosentez gorevi nedir?
Fotosentez, bitkiler ve diğer organizmalar tarafından, ışık enerjisini organizmaların faaliyetlerine enerji sağlamak için daha sonra serbest bırakılabilecek kimyasal enerjiye dönüştürmek için kullanılan bir işlemdir.Fotosentez gözle görülür mü?
Fotosentez gözle görülür mü?Fotosentez sadece görünür ışıkta yani 380 nM ile 750 nM arasındaki dalga boylarına sahip ışıkta gerçekleşir. Beyaz ışığın prizmadan geçirilmesi sonucu oluşan farklı renkteki ışıkların dalga boyları da farklıdır. Dalga boyu arttıkça ışığın içerdiği enerji miktarı düşer.
Fotosentezde atık ürün olarak ne açığa çıkar?
Fotosentez ile üretilen oksijenin tamamı solunum için kullanılmaz. Bir kısmı ise atmosfere gönderilir. Karbondioksit olarak atmosfere ulaşan oksijen daha sonra fotosentezin yeniden gerçekleşmesi için döngü halinde alınmaktadır. Bu durum besin dengesini sağlar.Su Fotolizi nerede olur?
Bitkilerde suyun fotoliz edilmesi kloroplastlarda yer alan grana bölgelerindeki tillakoid zarlarda görülmektedir. Bakterilerde kloroplast yoktur. Bu sebeple suyun fotoliz edilmesi durumu sitoplazmada görülmektedir. Fotoliz işlemi, kimyasal bileşiklerin fotonlar yardımı ile parçalanması işlemidir.Fotosentez olayı hangi Organelde gerçekleşir?
Fotosentez olayı hangi Organelde gerçekleşir?Kloroplast, fotosentezin gerçekleştiği sitoplazmik organeldir.Bitkilerin sadece yeşil kısımlarında bulunur. Bitkide besin ve oksijen üretilmesini sağlar. Genellikle yeşil renkli olduğu için bitkilerin çoğunun yeşil renkli olmasının temel sebebidir.
Fotosentez sayesinde ışık enerjisi kimyasal bağ enerjisine dönüştürülür. Bunun için önce ışık enerjisi kullanılarak ATP sentezlenir (fotofosforilasyon), daha sonra bu ATP harcanarak besin sentezi gerçekleştirilir. Böylece ışık enerjisi, besin moleküllerinin yapısındaki kimyasal bağların enerjisine dönüştürülmüş olur.
Fotosentez yapmayan bitkiler var. Genellikle parazit bitkiler olarak adlandırılıyorlar. Klorofil eksikliği ya da fotosentez sisteminde herhangi bir işlev bozukluğu olan bu tür bitkiler, besin ihtiyaçlarını başka bitkilerden karşılar.
Fotosentez yapan bir bakteride ne bulunmaz?
Fotosentez yapan bir bakteride ne bulunmaz?Fotosentezi yapan kloroplast değil, klorofil molekülleridir. Kloroplast içinde klorofil bulunur ancak fotosentetik bakterilerde kloroplast olmadığından klorofil sitoplazmada serbest bulunur. Yani evet kloroplast olmadan fotosentez olabilir.
Bitkiler güneş olmadan yaşayabilir mi nedeni nedir?
Hemen hemen tüm bitkiler için güneş ışığı yaşamsal önem taşır. Işık, bitkilerin karbonhidrat üretmeleri amacıyla karbon dioksit ve su moleküllerini parçalamaları için gereken enerjiyi sağlar.Klorofil pigmenti olmadan fotosentez olur mu?
Klorofilin Yükseltgenmesi nerede gerçekleşir?
Klorofilin Yükseltgenmesi nerede gerçekleşir?Plastokinon yükseltgenir, sitokrom indirgenir. Son olarak sitokromdaki elektron klorofil a ya geçer. Sitokrom yükseltgenir, klorofil a indirgenir. Bu elektron geçişi sırasında açığa çıkan enerji ADP ye P bağlanması için kullanılır ve 1 ATP sentezlenir.