AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fotosentezde su cikar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fotosentezde su çıkar mı?​

Fotosentezde güneş enerjisi kimyasal enerji olarak toplanır ve su ile karbondioksiti glikoza dönüştüren bir süreçte kullanılır. Oksijen yan ürün olarak açığa çıkar. Hücre solunumunda oksijen glikozu parçalamak için kullanılır ve süreçte kimyasal enerji ve ısı açığa çıkar. Bu tepkimenin ürünleri karbondioksit ve sudur.

Bitkinin kendi besinini üretme olayı olan fotosentez nerede gerçekleşir?​

Kloroplastların içinde, bitkiye yeşil rengi veren klorofiller mevcuttur. Bu klorofiller, güneş enerjisini emerek kimyasal enerjiye dönüştürmektedir.
Hangi renklerde fotosentez daha fazla olur?
Işık rengi: Fotosentez en çok mor ve kırmızı ışıkta gerçekleşir, en düşük hız ise yeşildedir.
Su fotosentez tepkimelerinde kullanılır mı?
Su fotosentezde elektron, hidrojen ve oksijen kaynağı olarak kullanılır. Devirli ve devirsiz fotofosforilasyon reaksiyonlarında ilk elektron tutucu ferrodoksin’dir. Bu durumda ferrodoksin en güçlü, klorofil ise en zayıf elektron tutucudur. Işık reaksiyonları sonucu toplam 3 ATP ve 2 NADPH2 üretilir.

Ne tür canlılar fotosentez yapar?​

Kloroplast veya klorofil taşıyan canlılar fotosentez yapabilir. Bunlar yeşil bitkiler, klorofil taşıyan bazı bakteriler, öglena ve mavi yeşil alglerdir.

Bitkiler en hızlı hangi renkte fotosentez yapar?​

Canlıların fotosentez yapabilmesi için öncelikle ışığın soğrulması gerekir. Klorofil mor, mavi ve kırmızı dalga boylarındaki ışığı en iyi soğurduğu için fotosentez bu dalga boylarında daha hızlıdır. Fotosentez hızının en düşük olduğu dalga boyu ise klorofil tarafından yansıtılan yeşil renge karşılık gelmektedir.
Bitkiler hangi renk ışıkta daha az fotosentez yapar?
BU NEDENLE KIRMIZI IŞIK ALTINDAKİ BİTKİ IŞIĞIN BÜTÜN ENERJİSİNİ KULLANARAK EN FAZLA FOTOSENTEZİ YAPIYOR, YEŞİL IŞIK ALTINDAKİ BİTKİ İSE ÇOK AZ MİKTARDA IŞIK ENERJİSİNİ KULLANDIĞI İÇİN EN AZ FOTOSENTEZ YAPAN BİTKİ OLUYOR.
 
Geri
Üst