- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Fotosentezde karbondioksit açığa çıkar mı?
Fotosentezde güneş enerjisi kimyasal enerji olarak toplanır ve su ile karbondioksiti glikoza dönüştüren bir süreçte kullanılır. Oksijen yan ürün olarak açığa çıkar. Hücre solunumunda oksijen glikozu parçalamak için kullanılır ve süreçte kimyasal enerji ve ısı açığa çıkar. Bu tepkimenin ürünleri karbondioksit ve sudur.Karbondioksit indirgenmesi nerede olur?
✔ Kloroplastın stromasında gerçekleşir. ✔ Enzimler görev alır bu nedenle sıcaklık değişimlerinden çok etkilenir. ✔ CO2, NADPH2 ve ATP kullanılır. ✔ CO2 özümlemesi ve indirgemesi olur.Fotosentez en az hangi ışıkta olur?
Işık rengi: Fotosentez en çok mor ve kırmızı ışıkta gerçekleşir, en düşük hız ise yeşildedir.
Karbondioksit Özümlemesini kim yapar?
gereksinmesi olmayan canlılar “ototrof” olarak tanımlanırlar. Tüm yeşil bitkiler bu yeteneğe sahiptir. aldıkları karbondioksiti indirgeyerek, kendileri için gerekli olan organik maddeleri yaparlar. Çok önemli bu olaya “karbondioksit özümlemesi” adı verilir.Klorofil nerede indirgenir?
Plastokinon yükseltgenir, sitokrom indirgenir. Son olarak sitokromdaki elektron klorofil a ya geçer. Sitokrom yükseltgenir, klorofil a indirgenir. Bu elektron geçişi sırasında açığa çıkan enerji ADP ye P bağlanması için kullanılır ve 1 ATP sentezlenir.Kemosentezde karbondioksit kullanılır mı?
genel olarak inorganik maddeleri oksitleyerek organik madde üretilmesine kemosentez denir. kemosentezi sadece arkeler ve bakteriler yapabilir. yani sadece prokaryot canlılar kemosentez yapabilir. kemosentezi yapan canlılar ortak olarak c kaynağı olarak co2 kullanır.