- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Fotosentez sırasında su açığa çıkar mı?
Fotosentezde güneş enerjisi kimyasal enerji olarak toplanır ve su ile karbondioksiti glikoza dönüştüren bir süreçte kullanılır. Oksijen yan ürün olarak açığa çıkar. Hücre solunumunda oksijen glikozu parçalamak için kullanılır ve süreçte kimyasal enerji ve ısı açığa çıkar. Bu tepkimenin ürünleri karbondioksit ve sudur.Fotosentez tepkimelerinde su kullanılır mı?
✔ Su kullanılır. Su ışık yardımı ile oksijen, hidrojen ve elektrona parçalanır. ✔ Işık gerekli değildir. Ancak gerçekleşmesi için ışığa bağımlı reaksiyona ihtiyacı olduğundan aydınlık ortamda gerçekleşir.
Fotosentez için su gerekli midir?
Fotosentez ışık enerjisi ile gerçekleşen bir faaliyettir. Fotosentez Nedir? Yeşil yapraklarda klorofil mevcuttur. Düzenli su ihtiyacını karşılayan ve güneş enerjisinden faydalanan bitkiler, klorofil aracılığıyla bu enerji aracılığıyla karbondioksit ve suyu basit şekerlere ve oksijene dönüştürmektedirler.Su fotolizi nerede olur?
Bitkilerde suyun fotoliz edilmesi kloroplastlarda yer alan grana bölgelerindeki tillakoid zarlarda görülmektedir. Bakterilerde kloroplast yoktur. Bu sebeple suyun fotoliz edilmesi durumu sitoplazmada görülmektedir. Fotoliz işlemi, kimyasal bileşiklerin fotonlar yardımı ile parçalanması işlemidir.
Hidrolizde su kullanılır mı?
Hidroliz, katabolik yani yıkım reaksiyonlarıdır. Büyük moleküllü bileşiklerin (protein, lipid gibi) su kullanılarak daha küçük yapılı moleküllere parçalandığı kimyasal tepkimelerdir. Hidroliz işlemlerinde monomer sayısının 1 eksiği su harcanmaktadır.Hangi çiçek gece oksijen verir?
Geceleri oksijen üreten bitkilerin seçimi
Klorofil pigmenti nerede bulunur?
Klorofil bitkilerde kloroplast adı verilen organellerin içinde bulunur.Fotosentez yapan hücreler nerede bulunur?
Kloroplast, fotosentezin gerçekleştiği sitoplazmik organeldir.Bitkilerin sadece yeşil kısımlarında bulunur. Bitkide besin ve oksijen üretilmesini sağlar.