AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fotosentez olayi gece gunduz araliksiz devam eder mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fotosentez olayı gece gündüz aralıksız devam eder mi?​

Özetle: Bitkiler sadece ışığın olduğu durumlarda fotosentez yapabilmektedir; ancak canlı oldukları için sürekli solunum yaparlar. Fakat bir insanın veya evcil hayvanın oksijen tüketme hızı, bir bitkininkinden kat kat fazladır. Dolayısıyla geceleri bir bitkiyle uyumanın size hiçbir zararı yoktur, uyuyun gitsin!

CO2 fotosentezin hangi reaksiyonunda tüketilir?​

Buna Hill Reaksiyonu denir. 6CO2 + 6H2O –> C6H12O6 + 6O2 Tüm Fotoototroflarda Görülen Durumlar ✔ Karbon kaynağı olarak CO2 kullanırlar.
➢Bitkiler gündüz hem fotosentez hem solunum, gece ise sadece solunum yaparlar. ile yer değiştirmesini sağlayan sistemdir. Bitkilerde Solunum; ➢ Bitkiler, hücre solunumunda oluşan karbondioksit ve suyu, fotosentezde; fotosentez sonucu oluşan besin ve oksijeni de hücre solunumu için kullanırlar.
Fotosentezde karbondioksit kullanılır mı?
Karbonmonoksit bir oksijen atomuyla oluşurken karbondioksit iki oksijen atomu ile oluşur. Karbondioksit ve Karbonmonoksit in aralarındaki bunun gibi farklar dolayısıyla bitkiler fotosentez yaparken karbonmonoksit değil karbondioksit kullanır.
Fotosistem 2 nin Yükseltgenmesi ne demek?
Enerji verilen elektronlar, hidrojen iyonları ve moleküler oksijen oluşturmak için suyu oksitleyerek değiştirilir. Fotosistem II, kaybolan elektronları suyun bölünmesinden elde edilen elektronlarla doldurarak, fotosentezin tamamının gerçekleşmesi için elektronlar sağlar.

Suyun Fotolizi ne demek?​

Fotoliz, fotosentez olayı esnasında gerçekleşmektedir. Fotosentez olayındaki ışık tepkimesi çerçevesinde ATP ile NADPH2 üretiminin yapılabilmesi için gerekli olan elektronlar ile hidrojenin elde edilebilmesi adına suyun ayrıştırılması anlamına gelmektedir.

Fotofosforilasyon nedir biyoloji?​

Fotofosforilasyon, hücrelerde ışık enerjisi ile ATP üretimi. Substrat düzeyinde fosforilasyon, reaktif bir ara üründen ADP’ye fosfat grubu aktarımı ile ATP’nin üretildiği bir kimyasal reaksiyondur.
 
Geri
Üst