- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Fotonun enerjisi Kuantalı mıdır?
Ardından 1905 yılında bir diğer Alman fizikçi Albert Einstein (1879-1955) fotoelektrik olayını incelediği sırada ışımanın doğasının kuantize olduğunu önerdi. Böylece Max Planck’ın kuanta fikrini kullanarak kuanta adı verilen küçük enerji paketleri ile enerjinin aktarıldığını ortaya koydu.Dalga boyu nasıl hesaplanır?
Dalga boyu Yunanca lamda yani λ harfi ile ifade edilir. Dalga boyu hesabı için formüle başvurulur. Formül ise şu şekildedir; dalga boyu eşittir dalga hızı bölü frekans. Terim ifadeli formül verecek olursak; λ= v / f.Bir fotonun enerjisi neye bağlıdır?
Bir fotonun enerjisi neye bağlıdır?Einstein’a göre enerjinin korunumu ilkeasine göre, gelen fotonun enerjisi, elektronun bağlanma enerjisi ile elektronun kinetik enerji toplamına eşittir.
Fotonun hızı değişir mi?
Fotonun hızı değişir mi?Işığın hızı her yerde sabittir ve değişmez,ışığın ortalama hızı sorulursa o zaman değişir çünkü şöyle açıklanır; Örneğin havada önce ışık hava molekülüne aktarılır ardından diğer hava molekülüne giderken ışık hızıyla devam eder,fakat moleküller arası gecikme olduğu için ortalama hızı farklıdır denir.
Fotonun momentumu var mı?
bir şeyin kütlesi yoksa momentumu da olamamalı. (malum momentum kütle ile hızın çarpımıdır. kütle sıfırsa momentum da sıfırdır) ama fotonun inadına momentumu var.Fotonun enerjisi bölünür mü?
Temel bir parçacık olmaları, daha alt parçaları olduğunun düşünülmediği anlamına gelir; yani fotonlar, daha küçük parçalara bölünemezler. Fotonların kütlesi yoktur; yani kütlesiz parçacıklardır ve bu nedenle vakum içerisinde her zaman ışık hızında (saniyede 299.792.458 metre hızla) ilerlerler.Fotonun kütlesi nedir?
Fotonun kütlesi nedir?Foton nedir? Fotonun en bariz özelliklerini şöyle sayabiliriz: Durgun kütlesi sıfırdır; ışık hızıyla gider; etkileşimlere parçacık olarak girebilir ancak dalga olarak yayılır; E=h x f, p=h/l ve E=pc bağıntılarına uyar; kütlesi sıfır olduğu halde, diğer parçacıklar gibi kütle çekiminden bile etkilenir.