AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Foton enerjisi nelere baglidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Foton enerjisi nelere bağlıdır?​

Alıcı tarafına göre gelen dalgaların enerjileri: Görüldüğü gibi bir fotonun enerjisini, yayınlanma süresine veya alınma süresine bağlı olarak ifade edebiliyoruz.
Fotonlar ölür mü?
Fotonların elektrik yükü yoktur; yani yüksüzdürler. Dengeli parçacıklardır, yani diğer parçacıklara bozunmazlar. Fotonlar, elektronlar gibi diğer parçacıklarla etkileşime geçebilirler ve bu sırada doğal olarak yok olabilirler veya yeniden yaratılabilirler.
Foton durgun mudur?
Fotonun en bariz özelliklerini şöyle sayabiliriz: Durgun kütlesi sıfırdır; ışık hızıyla gider; etkileşimlere parçacık olarak girebilir ancak dalga olarak yayılır; E=h x f, p=h/l ve E=pc bağıntılarına uyar; kütlesi sıfır olduğu halde, diğer parçacıklar gibi kütle çekiminden bile etkilenir.

Nötron baryon mudur?​

Parçacık fiziğinde baryonlar üç kuarktan ya da üç antikuarktan oluşan atomaltı parçacıkların oluşturduğu ailedir. Atom çekirdeğini oluşturan proton ve nötronları da içerirler ama bunların dışında birçok kararsız baryon da bulunur.
Fotonun enerjisi değişir mi?
Mithrandir. hocam fotonun hızı boşlukta C dir. ve sabittir. bulunduğu ortama göre değişir. fotonun enerji hızından bağımsızdır.
Fotoelektronların kinetik enerjisi nelere bağlıdır?
Fotoelektronun kinetik enerjisi ışığın frekansı ile doğru orantılıdır ve ışığın şiddetinden bağımsızdır.

Foton dalga mı parçacık mı?​

Foton, fizik biliminde elektromanyetik alanın kuantumu, ışığın temel “birimi” ve tüm elektromanyetik ışınların kalıbı olan ve kuantum alan teorisine göre hareket eden parçacıktır.
Fotonların neden kütlesi yok?
Çünkü foton herhangi bir durağan kütleye sahip değildir ve bu durum uzak mesafelerde etkileşimlere izin vermektedir. Diğer bütün temel parçacıklar gibi foton da kuantum mekaniği ile yönetilir ve dalga parçacık ikiliği gösterir. Bu durum fotonun hem dalga hem de parçacık özelliği gösterdiğini gösterir.
Foton kararlı mı?
Fotonlar kararlı bir yapıda bulunur. Uzay boşluğunda ışık hızında ilerlerler. Frekanslarına bağlı bir şekilde enerjileri ve momentumları bulunmaktadır. Diğer parçacıklar ile etkileşim göstermektedirler.

Fotonun enerjisi Kuantalı mıdır?​

Ardından 1905 yılında bir diğer Alman fizikçi Albert Einstein (1879-1955) fotoelektrik olayını incelediği sırada ışımanın doğasının kuantize olduğunu önerdi. Böylece Max Planck’ın kuanta fikrini kullanarak kuanta adı verilen küçük enerji paketleri ile enerjinin aktarıldığını ortaya koydu.
Foton gözle görülür mü?
Peki ya bütün bir dalganın üzerinize çarpması yerine, sadece tek bir ışık damlası çarparsa? Başka bir deyişle, insan gözünün tek bir fotonu görmesi mümkün mü? Işığı gördünüz mü? Cevap, tek kelimeyle “evet”.
Elektron baryon mu?
Elektron ve çekirdeğin içindeki Nötron ile Proton kararlı parçacıklardır. Çekirdeği ilgilendiren parçacıklar ailesi iki kısımdır. Baryonlar ağır parçacıklardır, mezonlar orta ağır parçacıklardır. Baryonlar ve mezonların hepsine hadronlar adı verilir.
 
Geri
Üst