Fotografci olmak icin ne yapmak gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Fotoğrafçı olmak için ne yapmak gerekir?​

Profesyonel fotoğrafçı olmak için önce eğitim alın! Profesyonel bir fotoğrafçı olmak için her meslekte olduğu gibi eğitim almak, fotoğraf ajanslarında deneyim kazanmak gerekir. Eğitim almak isteyenler 2 yıllık meslek yüksekokullarında fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümlerinde okuyabilirler.
Fotoğrafçı olmak için hangi bölüm okunmalı?
Fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümü hem medya ve basın yayın sektöründe çalışmak üzere, hem de sinema ya da reklam filmlerinde görevlendirilmek üzere fotoğrafçı ve kameraman yetiştiren bir bölümdür. Bu bölüm eğitimi hem devlet üniversitelerinden, hem de özel üniversitelerden alınabilir.
Kameraman olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?
Temel fotoğrafçılık eğitimi ile temel makine bilgisinden ISO, diyafram, enstantane ayarlarına, ışık ve kompozisyon bilgisinden modelle iletişime, Photoshop kullanımından retouch yapmaya kadar fotoğrafçı olmanız için sahip olmanız gereken bilgi ve deneyimi edinebilirsiniz.

Fotoğrafçılık belgesi nasıl alınır?​

Herhangi bir kuruma başvurarak fotoğraf eğitimi alabilir ve bu eğitimin sonunda sertifika edinebilirsiniz. Bu kurslar seviyenize göre farklılık gösterebilir. Temel fotoğrafçılık kursu, ileri fotoğrafçılık kursu gibi farklı seviyelere yönelik kurslarla sertifika edinebilirsiniz.
Fotoğraf stüdyosu kurmak ne kadara mal olur?
Gerekli olan malzemelerdir. En düşük maliyet ile bir stüdyo açmak istiyorsanız en azından 20000 ile 40000 TL arasında sermayeniz olması gerekiyor.
Düğün fotoğrafçısı kaç para kazanır?
Pek çok diğer meslekte olduğu gibi düğün fotoğrafçısı maaşları da sektördeki tecrübeniz, imajınız ve becerilerinize bağlı olarak değişkenlik gösterir. Sektörde yeterli birikime sahip olduktan sonra 3 bin ile 25 bin arasında aylık bir gelir elde etmemeniz için hiçbir sebep yoktur.

Fotoğrafçı olmak için hangi üniversite?​

Türkiye’deki Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü Olan Üniversiteler
Fotoğrafçılık bölümünde hangi dersler var?
Fotoğrafçılık Bölümü Dersleri

Geri