Fotograf siiri kimin?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Fotoğraf şiiri kimin?​

Fotoğraf şiiri – Cemal Süreya.
Türkiye’nin en ünlü şairi kimdir?
Listemizin ilk sırasında elbette, Türk şiiri denince akla ilk gelen, hem aşk hem memleket şiirleriyle ünlü, büyük üstad Nazım Hikmet yer alıyor. Şairliğinin yanında roman ve oyun yazarı gibi vasıflara da sahip olan Nazım Hikmet, 15 Ocak 1902 tarihinde, Selanik’te dünyaya geldi.

Cemal Süreya kiminle iddiaya girdi?​

İddiayı Cemal Süreyya kazanırsa Sezai Karakoç’un ismi Sezai Karkoç olarak değişecek, Sezai Karakoç kazanırsa Cemal Süreyya’nın isminden bir “y” harfi çıkacak ve Cemal Süreya olacaktır. İddiayı Sezai Karakoç kazanır ve Cemal Süreyya’nın isminden bir “y” harfi atılır.
Cemal Süreya ne demiş?
Birer birer, seve seve çıktığım aşk basamaklarını; onar onar, söve söve iniyorum şimdi! Sana seni seviyorum dediğim kadar, Anneme peki anneciğim deseydim; hazırdı cennetteki yerim. Gölgene bak, beni anlamak istiyorsan; O kadar yakın, ama sana asla dokunamayan. Önce sevdiğiniz terk eder sizi, ardından uykunuz.

Elimi nereye koyacağımı şaşırdığım o an işte?​

elimi nereye koyacağımı şaşırdığım o an işte, aklımdan o kadar çok şey geçti ki takip edemedim. Ellerim boşlukta, ben darda kaldım. Ellerim buz gibi, ben harda kaldım.
Orhan veli kanik kim?
Orhan Veli Kanık (13 Nisan 1914 – 14 Kasım 1950), daha çok Orhan Veli olarak tanınan Türk şairdir. Melih Cevdet ve Oktay Rifat ile birlikte yenilikçi Garip akımının kurucusu olan Kanık, Türk şiirindeki eski yapıyı temelinden değiştirmeyi amaçlayarak sokaktaki adamın söyleyişini şiir diline taşıdı.

Cemal Süreyya’nın kızı kim?​

Ayçe SeberCemal Süreya / Kızı
Ne demiş Cemal Süreya sözleri?
Cemal Süreya’nın Güzel Sözleri. Aklıma bile gelmiyorsun artık, o kadar kalbimdesin ki! Aşklarda bakım istiyor, öğrenemedin gitti. Sen bakma bu kadar hüzünlü şeyler yazdığıma, ben çok gülerim ve gülerken yalan olduğunu kimse anlamaz.

Cemal Süreya ne güzel demiş üzüldüğünü?​

Cemal Süreya ne güzel söylemiş: ”Üzüldüğünü anlamayan, seni mutlu edemez.”
Cemal Süreya Alevi mi?
Asıl adı Cemalettin Seber olan Cemal Süreya, 1931 yılında Erzincan’da dünyaya geldi. Pülümür’den Erzincan’a göç eden Kürt ve Alevi bir ailede doğan Süreya’nın babası Hüseyin Bey, annesi Güllü Hanım’dır.

Cemal Süreya kimden etkilenmiştir?​

Cemal Süreya, ilk kitabı çıktığı sırada, kendinde etkilerini en seçebildiği şairlerin Oktay Rifat ve Melih Cevdet Anday olduğunu söylüyordu: ”Mısra kurmasını, dile yaslanmasını onlardan öğrendim.” İlhan Berk’i, Turgut Uyar’ı, Sezai Karakoç’u, “bir ara” kaydıyla Attila İlhan’ı da sayıyor ve “en önemli şair saydığım …

Geri