- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Foster inhaler yan etkileri nelerdir?
Çarpıntı, elektrokardiyogramda (EKG) değişmeler ve kalp hızına göre düzeltilmiş QTc aralığında uzama (elektrokardiyogramda hastalık belirtisi olarak görülen bir dalga), kan toplanmasında artış, titreme, astım nöbeti. Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.Foster öksürük yapar mı?
FOSTER kullanırken öksürük, hırıltılı solunum veya nefes darlığı yaşarsanız, bu belirtiler durumunuzun tam olarak kontrol edilemediği anlamına gelebilir ve doktorunuz böyle bir durumda FOSTER’i günlük tedavinize ek olarak reçete edebilir veya FOSTER’i ayrıca bir “kurtarıcı” inhaler ile birlikte kullanmanızı isteyebilir …Pulmicort markası altında satılan Budezonid, kortikosteroid tipi bir ilaçtır. İnhaler, nebulizasyon solüsyonu, hap, burun spreyi ve rektal formlarda mevcuttur. İnhaler form, astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığının (KOAH) uzun süreli tedavisinde kullanılır.
Astım ilaçlarının yan etkileri nelerdir?
Temasa Bağlı Duyarlılık: Bazı İS’lerin kullanımıyla ağız, burun ve göz etrafında kızarıklık ve döküntü olabilir. Diğer Bölgesel Yan Etkiler: Öksürük, boğaz ağrısı, nefes darlığı, ağız etrafında yumuşak doku enfek- siyonu ve dilde büyüme diğer bölgesel yan etkilerdir.
Foster çarpıntı yapar mı?
Almanız gereken formoterol’den fazlasını alırsanız şu etkilerle karşılaşabilirsiniz: bulantı, kusma, kalp atışında hızlanma, çarpıntı, kalp ritminde bozukluk, elektrokardiyogramda belirgin değişimler, baş ağrısı, titreme, uykulu hissetme, kanda çok fazla asit varlığı, kanda düşük potasyum seviyeleri, kanda yüksek şeker …
Budesonid günde kaç kez kullanılır?
En fazla alınacak doz günde toplam 1.600 mikrogramdır. İdame doz hastalığın şiddetine göre doktorunuz tarafından ayarlanacaktır. Amfizem ve kronik bronşit: Bu hastalık için önerilen doz günde 2 defa 400 mikrogram’dır. Önerilen dozların üzerinde uygulanan budesonid tedavisinin etkililiği ve güvenliliği gösterilmemiştir.Budesonid hangi ilaçlarda var?
PULMİCORT TURBUHALER, glukokortikosteroid olarak adlandırılan budesonid etkin maddesini içeren ve iltihaplanmayı azaltmak için kullanılan ilaçlar grubuna dahildir. Solunum yolları hastalığınız (astım veya kronik obstrüktif akciğer hastalığı – KOAH) solunum yollarınızdaki iltihaplanmadan kaynaklanmaktadır.İlaçların Astıma Etkisi Duyarlı bireylerde de ame- liyatlarda kullanılan anestezi ilaçları, aspirin ve benzeri ağrı kesiciler ve romatizma ilaçları, astım belirtilerinin ortaya çıkmasına veya ağırlaşmasına neden olmaktadır. Bütün ilaçların alerji yapabi- leceği unutulmamalıdır.