AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fosil yakitlarin yanmasi sonucu ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fosil yakıtların yanması sonucu ne olur?​

Fosil yakıtların yakılması sonucu ise atmosfere sera gazları salınıyor. Atmosferdeki karbondioksit (CO2), metan (CH4), diazot monoksit (N2O) ve ozon (O3) gazları da sera etkisine önemli katkıda bulunur.
Yakıtların yanması sonucu atmosfere fazla miktarda Ne gazı salınır?
Bunun esas nedeni fosil yakıtların yanması sonucu açığa çıkan CO2 ve diğer sera gazlarıdır. Artan nüfus ve büyüyen ekonominin enerji gereksinimleri de fazlalaşmaktadır. Bu gereksinimin karşılanması ise fosil yakıt tüketiminin artmasına ve atmosferdeki CO2 miktarının büyük ölçüde çoğalmasına neden olmaktadır.

Fosil yakıtların yanması ile ortaya çıkan karbondioksit, karbonmonoksit, azot, kükürtoksit gibi zararlı ve kirletici gazlar atmosfere karışmaktadır. Yağış anında havada bulunan bu zararlı gazla nem ile birleşip asit yağmurlarına neden olmaktadır.

Fosil yakıt kullanımının sonuçları nelerdir?​

Fosil Yakıtın Zararları Nelerdir?
Fosil yakıtların çevreye olumsuz etkisi var mıdır?
evet zarar verebilir . nedeni Fosil yakıtlar, çürüyen tarih öncesi bitki ve hayvanlardan milyonlarca yılda oluşmuş, kömür, petrol ve doğalgaz gibi yakıtlardır. Fosil yakıtlar yenilenebilir kaynaklar değillerdir. Fosil yakıtların kullanılması, karbondioksit gazı biçiminde karbon açığa çıkmasına yol açar.

Fosil yakıtların yanması sonucunda karbon açığa çıkar mı?​

20ci yüzyılda ve günümüzde, kömür, dolağalgaz ve petrol gibi fosil yakıtların kullanılması, özellikle atmosferik karbondioksit (CO2) konsantrasyonunu önemli ölçüde arttırmaktadır. Bu artışın nedeni, fosil yakıtların yanmasında açığa çıkan karbonun havadaki oksijenle birleşerek karbondioksit üretmesidir.
Fosil yakıtların avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Uzun vadede yararlı olmasalar da güçlü ve ucuz enerjiler oldukları söylenmelidir. Taşınması ve depolanması ucuz ve kolaydır. Yenilenebilir enerjinin aksine, fosil yakıtların taşınması ve depolanması kolaydır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının dezavantajları vardır. depolama sistemleri.

Yakıtların çevreye etkileri nedir?​

Yakıtların çevreye verdiği zararlar şu şekildedir: – Yakıt atıkları hava kirliliğinin oluşmasına neden olur. – Yakıt atıkları toprak kirliliğinin oluşmasına neden olur. – Yakıt atıkları su kirliliğinin oluşmasına neden olur. – Yakıt atıkları su kaynaklarının ve bitki örtüsünün zarar görüp bozulmasına neden olur.
 
Geri
Üst