AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fosil yakitlar nasil olusur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fosil yakıtlar nasıl oluşur?​

Fosil yakıt veya mineral yakıt, hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren doğal enerji kaynağı. Kömür, petrol ve doğalgaz; bu türden yakıtlara başlıca örnektir. Ölen canlı organizmaların oksijensiz ortamda milyonlarca yıl boyunca çözülmesi ile oluşur.
Fosil yakıtların özellikleri nelerdir?
Fosil yakıtların en önemli özelliği oldukça yüksek oranlarda hidrokarbon ve karbon içeriği olan organik maddelerden oluşmasıdır. Fosil yakıtlar belirli bir bölgede milyonlarca yıl öncesinde toprağın altına gömülmüş bitki ve hayvan kalıntılarının termokimyasal tepkimeler geçirmesi ile oluşur.

Fosil yakıt tüketiminin artması neye sebep olur?​

Çünkü fosil yakıtlar yanması ile birlikte karbondioksit ortaya çıkar. Dünya üzerinde çok fazla miktarda fosil yakıt kullanıldığı için atmosferde bulunan karbondioksit oranı yükselir. Tüm bunların sonucunda ise hava kirliliği meydana gelir.
Fosilleşme sonucu meydana gelen maden nedir?
Fosil yakıtların; petrol, kömür ve doğal gaz şeklinde sınıflandırıldığını söylemek kesin olacaktır. Dünya fosil yakıt rezervinin yüzde yetmişini kömür oluşturmaktadır. Bununla beraber yüzde on dördünü petrol, yüzde on dördünü gaz ve yüzde ikisini başka fosil kaynaklar oluşturmaktadır.
Fosil yakıtlar yapılarında yüksek oranda karbon bulunan doğal kaynaklardır. Canlı kalıntılarından elde edilen bu enerji kaynakları arasında petrol, kömür, doğalgaz bulunur.
Fosil yakıt nedir zararları nelerdir?
Fosil yakıtların yanması ile birlikte yayılan gazlar ve fosil parçacıkları birçok kişide solunum yolu hastalıklarına neden olabilir. Bu durum başta kanser olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Sonuç olarak ise çok sayıda kişinin erken ölümüne sebep olmaktadır.

Fosillerin incelenmesi sonucu neler elde edilir?​

1- Fosiller dünyanın yaşı hakkında bilgi verirler. 2- Bilim insanları, dünyanın farklı bölgelerinde çıkarılan fosilleri incelemiş ve canlıların mutasyon, adaptasyon ve evrim süreçleri hakkında detaylı bilgiler edinmiştir. 3- Fosiller nesli tükenmiş canlılar hakkında detaylı bilgi sahibi olmamızı sağlar.
 
Geri
Üst