AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fosfodiester bagi neye esittir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fosfodiester bağı neye eşittir?​

n – 2 = fosfodiester bağ sayısını verir. n = toplam nükleotit sayısı.Adenin ve timin arasında 2’li hidrojen bağı vardır. Guanin ve sitozin arasında 3’lü hidrojen bağı vardır. Toplam nükleotit sayısı = Fosfat sayısı = Glikozit bağ sayısı = Ester bağı = Pürinler x 2 = Pirimidinler x 2 = Fosfodiester bağ sayısı = +2.

Fosfodiester bağı ile ester bağı aynı şey mi?​

○ İki mononükletit arasında bağ yapısında, iki şekere bağlı fosfat grubu yer alır oluşan bağ fosfodiester bağıdır, çünkü fosforik asit her iki taraftaki alkol grubu ( iki şekerdeki OH grubu ) ile ester bağı yapar. Aynı bağ, RNA da da bulunur.
Proteinde fosfodiester bağı var mı?
Fosfodiester bağları proteinlerde yer alan ve peptit adı verilen bağlar ile monosakkaritler arasında bulunan glikosidik bağlar gibi fosfodiester bağları dehidrasyon reaksiyonlarından etkilenmektedir.

Birbirine fosfodiester bağı ile bağlanmış nükleotit zincirine ne denir?​

Fosfodiester bağı, DNA ve RNA’daki fosfatların, şekerlerle yaptığı bağa verilen addır. Bu bağ, doğadaki en güçlü kovalent bağlardan biridir. Fosfodiester bağı, ardışık nükleotit şekerlerinden birisinin 5′-hidroksil grubunun, diğerinin 3′-hidroksil grubuna fosfat köprüsü aracılığı ile bağlanmasıyla oluşur.

RNA çeşitlerinden hangileri protein sentezinde görevlidir?​

Mesajcı-RNA (haberci-RNA, mRNA) molekülleri, yazımlar (transkriptler) denilen kodlanmış dizilimleri protein sentezi için getirir; ribozomal RNA (rRNA) molekülleri, hücrenin ribozomlarının (protein sentezinin yapıldığı yer) kalbini oluşturur; taşıyıcı RNA (transfer RNA, tRNA) molekülleri ise protein sentezi sırasında …
RNA hangi bağ ile bağlanır?
3. DNA’nın tersiyer yapısı Page 38 Page 39 Page 40 Ribonükleik asid (RNA), DNA’da olduğu gibi nükleotidlerin 3’→5′ fosfodiester bağları ile birbirine bağlanmasıyla meydana gelir.
DNA ve RNA’da yer alan nükleotitlerdeki fosfolipit bağları hidroliz veya enzimler aracılığıyla parçalanabilir. Bu enzimlere nükleaz adı verilir. Aynı şekilde, DNA’daki bağları parçalayan enzime deoksiribonükleaz, RNA’daki fosfodiester bağlarını parçalayan enzime ribonükleaz adı verilmektedir.
 
Geri
Üst