- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 249.679
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Foşa yumurta nasil yapilir?
Poşe Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?- Öncelikle ocakta kaynayan suyun ine tuz ve sirkeyi ekleyelim.
- Yumurtaların dağılmaması için ayrı bir yerde kırın ve yavaşça ocaktaki kaynar suya bırakın.
- Beyazlarının dağılmaması için suyu yumurtanın üzerine dökün sürekli kayısı kıvam için yaklaşık 4 dk yeterli olacak. Afiyet olsun
Yumurta Haslarken Catlamasin diye ne yapilir?
Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz. Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz.Yumurta soğuk suyla mı haşlanır sıcak suyla mı?
Şok Etkisi. Pişen yumurtaları sıcak sudan alarak soğuk suya tutun. Hem yumurtaların sıcak suda pişmesini önleyebilir hem de daha hızlı soğumasına yardımcı olursunuz.
Buzdolabından çıkan yumurta nasıl haşlanır?
Bir tencereye ılık çeşme suyu doldurun ve yumurtalarınızı bir kaç dakika bu çeşme suyunda bekletin. Yumurtaları tencere de ki haşlama suyu kaynayana kadar bu suda bekletin ki dolaptan çıktıklarında ki soğuklukları biraz daha oda ısısına gelsin yumurtalar kaynarken çatlamasınlar.Kolay Poşe yumurta nasıl yapılır?
Poşe yumurta için; orta büyüklükte biraz geniş bir tencere içine 4-5 parmak yüksekliğinde su koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun üzerine 2 yemek kaşığı kadar sirke ve biraz tuz ekleyin. Sirke yumurtanın dağılmayıp bir arada kalmasını kolaylaştıracaktır. Daha sonra küçük bir kase içine 1 adet yumurta kırın.Poşe yumurta kaç dakika?
Su kaynadığında altını kısarak fokurdamasını önleyin. İçine yaklaşık 2 kaşık sirke ve biraz da tuz ilave ettikten sonra yumurtaları bir kase içerisinde kırarak yavaşça suya bırakın. 3 dakika kadar pişireceğiniz yumurtayı kevgir yardımı ile çevirerek pişirin. Böylece yumurtanın beyazı dağılmayacaktır.
Yumurta haşlama suyuna tuz neden konur?
YUMURTANIN HEMEN ÇATLAMAMASI İÇİN… Yumurtanız daha haşlanmadan suyun içinde çatlıyor mu? Bunun önüne geçmek için suyun içine tuz ekleyin. Bu sayede yumurtanın beyazı daha çabuk haşlanacak. Olur da yumurta çatlarsa, beyazı yumurtadan çıkmayacaktır.Yumurta nasıl çabuk haşlanır?
Yine yumurtayı kaşık ile suya bırakın ve içine tuz atın. Kayısı kıvamında yumurtanın pişirme süresi ortalama 5-6 dakikadır. Kaynattığınız yumurtayı cezveden kaşık yardımı ile alıp, soğuk su dolu kasenin içerisine bırakın. 4-5 saniye kadar bekleyin ve tabağa koyun.Yumurta sıcak suyla haşlanır mı?
ADIM: Yumurtalarınızı tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Yumurtalarını sıcak suyun içinde pişmeye devam edecektir. Orta boy yumurtalar için 9 dakika, büyük boy yumurtalar için de 12 dakika boyunca suda tutmalısınız.