AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Formasyonu olmayan egitim bilimleri sinavina girebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Formasyonu olmayan eğitim bilimleri sınavına girebilir mi?​

17.Pedagojik formasyon sertifikam olmadan da atanabilir veya KPSS Genel Kültür Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan sınavlarına girebilir miyim? Sınava girebilirsiniz. Ancak, atamanız 2. öncelik olarak geçerlidir. Bu durumda Eğitim Fakülteleri ve Pedagojik Formasyon Sertifikası olanlar birinci önceliktir.
Mezun olmadan formasyon alınır mı?
Formasyon eğitimi alabilmeniz için öncelikle MEB kararıyla belirlenen pedagojik formasyon eğitimi alınan bölümlerden birini okumanız veya o bölümlerden mezun olmanız gerekiyor. Belirlenen bölümlerde halen daha eğitime devam ediyorsanız bu bölümde en az 2 yarıyılı doldurmanız gerekmektedir.
Öğretmen olmak için hangi bölümü seçmeliyim?
Genel olarak sınıf öğretmenliği bölümü lisans programı olmaktadır. Bu bölümün temel amacı çağa uygun ve ya modern olarak nitelendirilebilecek olan öğretmenleri yetiştirip eğitim öğrencilerine en iyi şekilde eğitimi gösterebilecek kişileri yetiştirmektir.

Formasyonu olmayan sözleşmeli öğretmen olabilir mi?​

Cevap: Ücretli öğretmenlik için kpss puanı şartı yoktur. Soru-2: Formasyon şartı var mı? Cevap: Böyle bir şart yok fakat formasyonu olan kişi olmayan kişiye göre daha avantajlı olabilir.
Eğitim bilimleri sınavına herkes girebilir mi?
Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan ve mezun olabilecek durumda olan adaylar bu sınava girebilir.
KPSS eğitim bilimleri zorunlu mu?
Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracak adayların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarında sınav yapılıyor ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur. KPSS Lisans sınavının ÖABT oturumuna katılmak zorunlu mudur?
Formasyon süresi, kişinin eğitim durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Bu süre lisans mezunları için iki yarıyıl, dördüncü sınıf ve üçüncü sınıf öğrencileri için iki yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl ve birinci sınıf öğrencileri için de altı yarıyıl olarak belirlenmiştir.
Formasyon için mezuniyet şart mı?
Üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olan ve şartları taşıyan adaylar, pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurabilecek.
Formasyonu olmayanlar ücretli öğretmenlik yapabilir mi?
Ücretli öğretmen olmak için KPSS puanına ya da formasyon belgesine sahip olma zorunluluğu yoktur. Ancak pedagojik formasyonu olan adaylar öncelikli olmaktadır. Görevlendirilen öğretmenlerin, aşağıdaki evrakların asılları ve fotokopilerini görevlendirildikleri Okul Müdürlüğüne elden teslim etmesi gerekiyor.

Formasyon kaç yıl?​

Geri