AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Formasyon ucreti ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Formasyon ücreti ne kadar?​

2021-2022 Bahar dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti olan,1839 TL (Bin Sekiz Yüz Otuz Dokuz Türk Lirası) 16.02.2022 tarihine kadar aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırılacaktır.

Formasyon staj kaç hafta?​

Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır.

Formasyon haftada kaç gün 2021?​

Formasyon haftada kaç gün 2021?
Akademik takvim ve haftalık ders programı güz dönemi başlamadan önce Fakülte internet sayfasından ilan edilecektir. Öğretmenlik Uygulaması I-II derslerinin uygulama dersleri (hafta içi 6 saat) Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretim kurumlarında 12 hafta yapılacaktır.

Formasyon 2021 kaç TL?​

Öğrenim ücretinin I. taksitinin (1800 TL) ödendiğine dair banka dekontu (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti toplam 3600 TL olup, iki eşit taksitte ödenecektir.)

2021 pedagojik formasyon nasıl alınır?​

Ön kayıt başvurularını sadece üniversitemiz ve diğer üniversitelerin ekli tablodaki bölümlerinden mezun adaylar yapacaktır. Tek bir öğretmenlik alanından başvuru yapılmak zorundadır. Kesin kayıt: Kesin kayıtlar 14.10.2021 tarihinde saat 09.00’da başlayacak ve saat 23.59’da sona erecektir.

Formasyon dersleri haftasonu mu?​

Formasyon dersleri haftasonu mu?
Pedagojik formasyon eğitimi sertifika Programı hafta içi akşam (Çarşamba-Perşembe-Cuma) ve hafta sonu (Cumartesi-Pazar) grupları şeklinde yoğunlaştırılmış olarak 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı sonbahar döneminde başlayacaktır. 12. Öğretmenlik Uygulaması dersleri Edirne Milli Eğitim okullarında hafta içi yapılacaktır.

Formasyon staj haftada kaç gün?​

Formasyon programı stajı genel olarak haftada 6 saat olarak yapılmaktadır.

Formasyon eğitimi kaç hafta?​

(2) Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde Ek 1’deki ders programına göre yürütülür. Programda Ek 1’de yer almayan bir ders açılamaz.

Formasyon almak için mezun olmak şart mı?​

Formasyon almak için mezun olmak şart mı?
Formasyon eğitimi alabilmeniz için öncelikle MEB kararıyla belirlenen pedagojik formasyon eğitimi alınan bölümlerden birini okumanız veya o bölümlerden mezun olmanız gerekiyor. Belirlenen bölümlerde halen daha eğitime devam ediyorsanız bu bölümde en az 2 yarıyılı doldurmanız gerekmektedir.

Öğretmenlik Uygulaması dersi kaç hafta?​

5- Her öğrenci 14 haftalık öğretmenlik uygulaması dersi kapsamında en az 24 ders saati konu anlatma zorunluluğu vardır. Aksi takdirde Milli Eğitim Bakanlığının MEBBİS sisteminde yer alan modüle öğrencinin notu girilememektedir.

Formasyon eğitimi öğrencilere pedagojik formasyonu edindirerek öğretmenlik mesleğine hazırlayan bir eğitim programıdır. Formasyon eğitimi almak isteyen kişiler belirli şartları yerine getirmelidir. Öncelikle MEB kararıyla belirlenen pedagojik formasyon eğitimi alınan bölümlerden birini okumuş olmak veya o bölümden mezun olmuş olmak gerekmektedir. Devam edilen bölümde en az 2 yarıyılı tamamlamış olmak da önemli bir kriterdir.

2021-2022 Bahar dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 1839 TL olarak belirlenmiştir ve 16.02.2022 tarihine kadar belirtilen hesap numarasına yatırılmalıdır.

Formasyon programı genellikle hafta içi akşamları (Çarşamba-Perşembe-Cuma) ve bazı durumlarda hafta sonları (Cumartesi-Pazar) grupları şeklinde yoğunlaştırılmış olarak düzenlenmektedir. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında başlayan programda öğrenciler, bir yarıyıl boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır.

Öğretmenlik Uygulaması dersleri 12 hafta boyunca yapılacak olup, her hafta hafta içi 6 saatlik dersler şeklinde planlanmıştır. Öğrencilerin en az 24 ders saati boyunca konu anlatma gibi uygulamaları gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıl olarak kabul edilmektedir. Dersler genellikle iki yarıya bölünmekte ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde yürütülmektedir. Programdaki derslerin Ek 1'de belirtilen ders programına göre işlenmektedir.

Formasyon eğitimi almak isteyen ve bu programı tamamlayan bireyler, öğretmenlik mesleğine adım atmaya hak kazanırlar ve bu sayede eğitim sektöründe öğretmen olarak çalışma imkanına sahip olabilirler.

Geri