AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Formasyon nasil alinir 2020?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Formasyon nasıl alınır 2020?​

Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.

Formasyon kaç ay sürecek?​

(2) Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde Ek 1’deki ders programına göre yürütülür.
Formasyon Nedir Nasıl Alınır 2021?
PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR? Pedagojik formasyon, üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültelerindeki herhangi bir bölümden alınmış eğitimin ardından, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için uygulanır. Sınıf yönetimi, öğretmenlik mesleğine giriş gibi derslerden oluşmaktadır.
Formasyon Belgesi nasıl alınır?
Üniversitelerin kurumsal kapasitesine bağlı olarak ilgili lisans programlarından mezun olan ve senatoca belirlenecek şartları taşıyan adaylar, eğitim ve eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan ve program açma izni verilen üniversitelerde pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurabilecek …

2021 formasyon verilecek mi?​

2010 yılından bu yana uygulanan Pedagojik Formasyon programı geçtiğimiz yıl kaldırılmış, mevcut sertifikaların geçerliliğinin korunacağı ancak yeni mezunlar için farklı bir sisteme geçileceği duyurulmuştu. 2021-2022 eğitim öğretim yılında verilecek olan eğitim için hazırlıklar başladı.

Öğretmen olmak için pedagojik formasyon şart mı?​

Hayır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğiyle açılan veya açılacak olan Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların öğretmenliğe başvurabileceğini bildirilmişti. …
2021 de formasyon verilecek mı?
Pedagojik formasyonun 2021 yılı itibariyle yüksek lisans olarak verileceği duyurulmuştu. Önceki yıllarda belli şartlar altında bazı mezun ve son sınıf öğrencilerine sertifikalı program şeklinde verilen eğitim, bu yıl yükseköğretim kurumlarında tezsiz YL şeklinde sağlanacak.
Formasyon belgesi nereden sorgulanır?
Formasyon sonuçlarına ise açıklanmasının ardından ÖSYM’nin resmi internet sitesi (https://sonuc.osym.gov.tr/) adresinden ulaşabilirsiniz. Pedagojik formasyon sonuçları öğren sorgulama ekranına anında takvimegitim.com adresimizden de ulaşmanız mümkün.

2021-2022 formasyon başvuruları ne zaman?​

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için ön kayıt başvuru süreci başlamıştır. Çevrim içi gerçekleşecek olan başvurular 16 Ekim 2021 Cumartesi günü 23:59’a kadar devam edecektir. Ön kayıt başvuru sistemi üzerinden pedagojik formasyon sertifika programına kayıt yapabilirsiniz.

Geri