AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Formasyon egitimi kac TL?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Formasyon eğitimi kaç TL?​

* Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (3670 TL) iki eşit taksitte (1835 TL + 1835 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
4 sınıfta formasyon alınır mı?
Formasyon süresi, kişinin eğitim durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Bu süre lisans mezunları için iki yarıyıl, dördüncü sınıf ve üçüncü sınıf öğrencileri için iki yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl ve birinci sınıf öğrencileri için de altı yarıyıl olarak belirlenmiştir.

Formasyon kaç TL 2021?​

Birinci taksit 1.839 (bin sekiz yüz otuz dokuz) TL 18-20 Ekim 2021 tarihleri arasında yatırılacak ve dekont kayıt esnasında istenecektir. İkinci taksit 1.839 (bin sekiz yüz otuz dokuz) TL ise 17-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yatırılacaktır.
Formasyon kaç para 2021?
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (3670 TL) iki eşit taksitte (1835 TL + 1835 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Eğitim fakülteleri ‘pedagojik formasyon’ dersi alarak mezun olurken, diğer öğretmen yetiştiren kurumların mezunları da isterse eğitim fakültelerinde bu eğitimi tamamlayabiliyor. Bu programlara MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun açıkladığı yaklaşık 100’e yakın alandan mezun olan herkes katılabiliyor.
Pedagojik Formasyon Eğitimi kimler alabilir?
Pedagojik Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmamış kişilerin eğitim kurumlarında branşlarıyla ilgili öğretmenlik yapabilmeleri için alınması gereken bir eğitim programıdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları lisans bölümü sonrasında Pedagojik Formasyon eğitimi alarak eğitim kurumlarında çalışabilirler.

Formasyon aldıktan sonra ne olur?​

Adaylar, pedagojik formasyon eğitimini tamamladıktan sonra pedagojik formasyon eğitim sertifikasına sahip olurlar. KPSS’den istenen puanı alan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen olmak için belirlediği genel ve özel şartları da taşımaları halinde öğretmen olarak atanabilirler.

Geri