Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Formasyon almayanlar ogretmen olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Formasyon almayanlar öğretmen olabilir mi?​

Formasyonsuz hiçbir öğretmen sınıfa giremeyecek.

Sağlık meslek Lisesi öğretmeni olmak için ne yapmalıyım?​

Yüksek öğretim programlarından mezun olmak ve Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya daPedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlama şartı aranmaktadır.

2021 formasyon kalktı mı?​

2021 formasyon kalktı mı?
YÖK, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’nın yeniden başlatılacağını açıkladı. 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon eğitimi verilmeye başlanacak.

MEB hangi bölümlere formasyon veriyor?​

MEB hangi bölümlere formasyon veriyor?
Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.

Formasyon olmadan atanma olur mu?​

Son açıklamaya göre formasyon kalkmadı. Formasyon devam ediyor. eski formasyon belgesi olanlar o belgeyi kullanacaklar. Formasyon belgesi olmayanlar ise yakında açılmaya başlayacak Tezsiz yüksek Lisans programını (bi nevi formasyon) bitirerek öğretmen olabilecekler.

Formasyonu olmayan Öabt ye girebilir mi?​

ÖABT ye girmek için formasyon gerekmiyor.

Lise mezunu hemşire öğretmen olabilir mi?​

Lise mezunu hemşire öğretmen olabilir mi?
Yukarıda yer verilen tanıma göre en az lisans mezunu olan hemşirelerin sağlık meslek liselerindeki aşağıdaki branşlara öğretmen olarak atanması mümkündür. Ancak öğretmen ataması yapılabilmesi için sağlık meslek liselerinde öğretmen ihtiyacı oluşması ve bu ihtiyacın MEB tarafından kamuoyuna duyurulması gerekmektedir.

Kimler muhasebe öğretmeni olabilir?​

Kimler muhasebe öğretmeni olabilir?
İİBF öğrencileri pedagojik formasyon eğitimi alarak Muhasebe ve Finansman Öğretmeni olma hakkına sahip oluyorlar.

Formasyon yerine ne gelecek 2021?​

MEB, pedagojik formasyon programının yerine Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programının getirildiğini duyurdu.

Formasyon alamayanlar ne yapacak 2021?​

Formasyon belgesi olmayanlar ise yakında açılmaya başlayacak Tezsiz yüksek Lisans programını (bi nevi formasyon) bitirerek öğretmen olabilecekler.

KPSS öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına kimler girebilir?​

KPSS öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına kimler girebilir?
KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.

Formasyon almayanlar öğretmen olabilir mi konusu oldukça fazla tartışma yaratan bir konudur. Mevcut duruma ve alınan son kararlara göre şu durumlar geçerlidir:

- Formasyonsuz hiçbir öğretmen sınıfa giremeyecektir. Yani formasyon alma şartı hala geçerlidir.
- Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni olmak için yüksek öğretim programlarından mezun olmak ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu iş birliği ile açılan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlama gerekmektedir.
- 2021 formasyon kalkmadı, YÖK tarafından Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı'nın yeniden başlatılacağı açıklanmıştır. 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon eğitimi verilmeye başlanacaktır.
- MEB, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olan üniversitelerde Pedagojik formasyon programları vermektedir.
- Formasyon olmadan atanma olmayacaktır. Eski formasyon belgesine sahip olanlar bu belgeyi kullanabilirken, yeni formasyon belgesi olmayanlar Tezsiz Yüksek Lisans programını bitirerek öğretmen olabileceklerdir.
- ÖABT'ye girmek için formasyon gerekmemektedir.
- Lise mezunu hemşireler en az lisans mezunu olduklarında sağlık meslek liselerinde öğretmen olarak atanabilirler.
- İİBF öğrencileri pedagojik formasyon eğitimi alarak Muhasebe ve Finansman Öğretmeni olabilirler.
- Formasyon yerine 2021 yılında Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı getirildi.
- Formasyon belgesi olmayanlar, Tezsiz Yüksek Lisans programını bitirerek öğretmen olabilirler.
- KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi mezunu adaylar girebilir.

Geri